Edgars Zalāns
politika
Pievienots 2010 gada 14. decembrī | 0 komentāri
Budžeta likums ir pats svarīgākais valdības rīcībā esošais instruments. Ar to tiek veidota valsts politika, virzīta vai tieši pretēji - kavēta tautsaimniecības izaugsme. Turklāt budžetam ir jāsniedz ikvienam sabiedrības loceklim – ģimenēm, uzņēmējiem, skolotājiem, ārstiem, kultūras darbiniekiem, pensionāriem u.c. skaidru skatījumu par plānotajiem ilgtermiņa attīstības virzieniem un īstermiņa problēmu risinājumu.
Pievienots 2010 gada 15. septembrī | 0 komentāri
Jau gadu Nodarbinātības valsts aģentūra īsteno 100 latu programmu. Šis projekts ir atbalstāms tikai viena iemesla dēļ - pašreizējos ekonomiskajos apstākļos Latvija ir to valstu trijniekā, kurās ir visaugstākais bezdarba līmenis. Tomēr, ja raugāmies uz šīs programmas pozitīvu iespaidu uz ekonomiku ilgākā termiņā, tad grūti tādu saskatīt, jo viens bezdarbnieks gada laikā šīs programmas ietvaros var strādāt vien sešus mēnešus. Ko cilvēkam darīt pēc tam?
Pievienots 2010 gada 5. augustā | 2 komentāri
Jūlijā nogalē beidzot tika parakstīts līgums par skolēnu autobusu piegādi Latvijas pašvaldībām. Tas dod cerību, ka skolēni jaunos autobusos varēs braukt ap Ziemassvētkiem. Valdības pagājušā gada solījums bija – autobusi būs 1. septembrī! Tomēr līguma noslēgšana ievilkās uz vairākiem mēnešiem, jo Dombrovska kungam pavasarī labpatikās apturēt iepirkuma procedūru. Valdības vadītājam toreiz tika sniegts izvērsts skaidrojums par viņa rīcības nepamatotību un iespējamo piegādes līguma kavējumu tās rezultātā, bet tas netika ņemts vērā. Ministru prezidenta apturēto iepirkuma procedūru pārbaudīja uzraugošās institūcijas un apstiprināja, ka ar iepirkumu viss kārtībā. Iepirkuma procedūra tika atjaunota, bet piepildījās manis prognozētais – valdības vadītāja rīcība noveda pie piegādes līguma būtiskas kavēšanas. Dombrovska nesaprotamā rīcība radīja neizpratni arī projekta finansētājam – Šveices pusei, kura procesu līdz tam bija rūpīgi un regulāri uzraudzījusi un nekādas problēmas nebija konstatējusi.
Par autoru
Apvienības "Par labu Latviju!" valdes loceklis
Reklāma