Andrejs Elksniņš
politika
Pievienots 2015 gada 9. jūlijā | 0 komentāri
Slīpētas ir valdības vadītājas Laimdotas Straujumas (Vienotība) rūpes par mūsu valsti, nododot nacionālo pozīciju bēgļu jautājumā Eiropas Savienības Padomē, kad tādas valstis kā Ungārija un Bulgārija panāca bēgļu neuzņemšanu. Ārpolitisku lēmumu “uzņemt bēgļus” koalīcija pieņēma, bet to apspriest ar sabiedrību – piemirsa.
Pievienots 2015 gada 16. februārī | 0 komentāri
Priekšvēlēšanu gaisotnē, atbalstot kredītņēmēju intereses, bet tagad rīkojoties pretēji, valdošā koalīcija ir apmānījusi iedzīvotājus, apliecinot savu liekulīgo attieksmi un politisko mazdūšību.
Pievienots 2014 gada 2. jūlijā | 0 komentāri
Šā gada 1.jūlijs ir diena, kad arī Latvijā tika ieviesta eirovinjete jeb autoceļu lietošanas nodeva kravas transportlīdzekļiem. Un tā ir arī vēl viena diena, kad, līdzīgi kā savulaik Bauskā protestējot pret vietējās slimnīcas slēgšanu, tautai, kas pauž savu kritisko viedokli, pretim atkal tika likta policijas specvienība. Šoreiz godu aci pret aci sastapties ar specvienības kadriem izpelnījās kravu pārvadātāji. Vai mēs – likumdevējs un izpildvara – tagad tā ieklausāmies tautas interesēs un vajadzībās?
Pievienots 2014 gada 10. jūnijā | 0 komentāri
Satversmes aizsardzības birojā pastāv atsevišķu darbinieku kopa, kura lemj par pielaides valsts noslēpumam piešķiršanu gan pašiem sev, gan valsts augstākajām amatpersonām. Nešaubīgi – tā ir liela vara pieņemt ļoti izšķirīgus lēmumus, un šodien tāds spriedums parakstīts arī attiecībā uz tieslietu ministri Baibu Broku (NA), kurai tomēr nav dota pielaide valsts noslēpumam. Vai tas ir loģiski un tiesiskā valstī pamatoti?
Pievienots 2014 gada 27. maijā | 0 komentāri
Tā dēvētā "nolikto atslēgu principa" pamatā ir taisnīgums. Taisnīgums, no kura izriet visu pušu līdzatbildība par sekām, kuras izraisīja krīze un nekustamo īpašumu "burbuļa" plīšana. Diemžēl visi līdzšinējie centieni nodibināt šādu taisnīgumu ir cietuši neveiksmi un minētā iecere par „nolikto atslēgu principa" iestrādi tiesību aktos ir "iestrēgusi" Maksātnespējas likuma grozījumu jūklī Saeimas Tautsaimniecības komisijā.
Par autoru
11. Saeimas deputāts (SC)
Reklāma