Aldis Gobzems
Jurisprudence
Pievienots 2014 gada 30. janvārī | 0 komentāri
Pagājuši nedaudz vairāk kā divi mēneši pēc Zolitūdes traģēdijas, un beidzot Latvijā viss ir kā uz delnas – maskas ir kritušas visiem. Katrs Latvijas iedzīvotājs, ja vien ir gatavs paskatīties tālāk par korumpētu vai acīmredzami cenzētu informācijas avotu ziņām, var ieraudzīt, kāda ir katra Latvijas politiķa patiesā atbildība savas tautas un vēlētāju priekšā. Šis pats jautājums par patiesu atbildību attiecas arī uz visiem uzņēmējiem, darba devējiem, darbiniekiem, kultūras nozares pārstāvjiem, pensionāriem, skolotājiem, policistiem, ugunsdzēsējiem, labdarības organizāciju pārstāvjiem, žurnālistiem, sociālajiem darbiniekiem, arī reklāmas speciālistiem. Vienvārdsakot, visiem Latvijas iedzīvotājiem.
Pievienots 2014 gada 14. janvārī | 1 komentārs
Ievads.

Kāda Senās Romas tiesību norma nosaka: Nullum crimen sine poena, nulla poena sine lege, nullum crimin sine poena legali - nav nozieguma bez soda, nav soda bez likuma, nav nozieguma bez likumīga soda. Bet kā ir mūsdienu neatkarīgajā Latvijā? Tikai daži fakti, kas acīmredzami pierāda, ka Latvijā valda noziedzinieki.
Pievienots 2013 gada 29. novembrī | 0 komentāri
Viesnīcā "Albert Hotel" zvērināti advokāti Aldis Gobzems un Aldis Allik rīkoja preses konferenci. Sanākšanas reizē informēja par tiesā iesniegto pirmo no Zolitūdes traģēdijā cietušo prasībām pret četriem galvenajiem atbildētājiem par 100 miljonu latu piedziņu.
Pievienots 2013 gada 15. novembrī | 1 komentārs
Valsts svētku priekšvakarā pie manis ar lūgumu pēc juridiskās palīdzības atnāca man zināma sieviete, kura viena audzina piecus bērnus. Vīrs miris pirms dažiem gadiem.
Pievienots 2013 gada 23. aprīlī | 0 komentāri
Pēc garas un aukstas ziemas pienāca pavasaris. Negaidot. Kurš to būtu domājis, ka šāds laiks līdzi nesīs plūdus. Nē, to nebija iespējams paredzēt un tam nebija iespējams savlaicīgi kaut daļēji sagatavoties, jo pavasaris, kā jau minēju, taču pienāca negaidot. Lai gan no otras puses, ko tieši varētu rādīt ziņu kanālos, ja daļa Ogres nebūtu nogremdēta?
Pievienots 2012 gada 16. jūlijā | 1 komentārs
Šā gada pirmajā pusgadā, salīdzinot ar tādu pašu laika periodu pērn, par gandrīz 16% pieaudzis ceļu satiksmes negadījumos bojā gājušo skaits, savukārt par 6% palielinājies negadījumu skaits ar cietušajiem. Tā liecina Valsts policijas Satiksmes uzraudzības biroja un CSP dati.
Pievienots 2012 gada 23. aprīlī | 0 komentāri
Kopš referenduma par otru valsts valodu ir pagājuši divi mēneši, bet rodas sajūta, ka valstsvīri no tā nav izdarījuši secinājumus, un pilsoņu un nepilsoņu integrācijas jautājumi ir atkal nolikti dziļākajā atvilktnē.
Pievienots 2012 gada 9. martā | 0 komentāri
Pēdējo notikumu ēnā politiskajā diskursā ir saasinājies jautājums par latviešu un mazākumtautību integrāciju.
Pievienots 2012 gada 27. februārī | 0 komentāri
Šogad jūnijā apritēs 15 gadi, kopš vienas no lielākajām traģēdijām Latvijā, kad Talsos no 20 metru augstuma drošības noteikumu neievērošanas dēļ nogāzās ugunsdzēsības mašīnas pacēlāja grozs ar trīsdesmit cilvēkiem. Deviņi bērni vecāku, māsu, brāļu, draugu un kaimiņu vai vienkārši Iekšlietu ministrijas organizēto svētku apmeklētāju acu priekšā aizgāja bojā. Daudzi tika sakropļoti. Daudzu cilvēku dzīves dažās sekundēs tika salauztas. Radinieku, tuvinieku un aculiecinieku atmiņās tā paliks kā drūmākā un asiņainākā diena uz visu mūžu.
Pievienots 2012 gada 14. februārī | 1 komentārs
Šo sestdien ikviena pilsoņa pienākums ir piedalīties gaidāmajā referendumā par divvalodības jautājumu Latvijā. Neskatoties uz to, ka līdzdalība tautas nobalsošanā jeb referendumā ir viens no demokrātijas pamatprincipiem, šajā situācijā, izskatās, tas sašķels sabiedrību divās daļās un pretnostatīs latviešus pret krieviem un krievus pret latviešiem vēl vairāk kā līdz šim. Diemžēl.
Pievienots 2011 gada 1. jūnijā | 0 komentāri
Līdz ar Valsts prezidenta Valda Zatlera lēmumu rosināt referendumu par Saeimas atlaišanu, valstī ir iestājusies sava veida panika – daļa sabiedrības šo lēmumu vērtē atzinīgi, citi uzskata par V.Zatlera „pēdējo salmiņu”, glābjot savu politisko karjeru.
Par autoru
zvērināts advokāts
Reklāma