Alberts Jodis
mārketings, reklāma, PR
Valstij no Tele2 jāprasa miljons
Pievienots 2009 gada 26. oktobrī | 10 komentāri
Drukāt
Tikko pamanīju ziņu lentē, ka "... iekšlietu ministre Linda Mūrniece sola no akcijas rīkotājiem piedzīt zaudējumus, viņa izsakās, ka "......Par viltus meteorīta novietošanu un spridzināšanu no vainīgajiem tiks piedzīti visi radītie zaudējumi līdz pēdējam santīmam", un vēl papildus  "...Pēc provizoriskām Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta aplēsēm, notikušais dienestam ir izmaksājis ap 2000 latu, bet pārējie zaudējumi vēl tiks aprēķināti."

Neizpratni raisa fakts, ka pirmie zaudējumi aplēsti tikai 2000 latu apmērā. Vai valsts un it īpaši IeM budžets šī brīža ekonomiskajos apstākļos ir tik brangs, ka var atļauties "klientam", kurš gatavs apmaksāt tās pakalpojumus, nosaukt tik mazu skaitli? Ja Tele2 ir publiski apliecinājusi, ka atlīdzinās valstij tās zaudējumus, tad kāpēc ne miljons? Jebkurš advokātu birojs par 10% no summas būs gatavs sagatavot prasības pieteikumu, pamatojot skaitli gan ar morālo kaitējumu, gan arī ar visiem iespējamiem riskiem, kas varēja iestāties dēļ šādas valsts policijas un VUGD spēku koncentrācijas vienā vietā un laikā.


Par mārketinga šķautni šai akcijai pat nevēlos izteikties. Ir nojaušams, ka tā bija plānota kā atbilde LMT akcijai O!Rīga, bet ja pirmās izpildījums bija vienkārši vājš un nepamanāms, tad šis atbildes gājiens jau robežojas ar kriminālpārkāpumu. Kā gan vispār Tele2 varēja rasties ideja veidot šādu 'buzz' akciju, jau uzsākot to ar meliem - izrokot bedri, aizdedzinot un pasludinot to visu par meteorītu......

Ierosinu LMT veidot atbildes kampaņu ar nosaukumu "Meteorīts". Interneta domainu 'meteorits.lv' var iegādāties no Edija Majora, twittera kontu - arī zinu kam pieder un kampaņas saukli dāvinu - "Nepatīk, ka Tev melo?" vai otrādi, neizmantojot nolieguma formu. Tiesa gan, kampaņai būs spēks, ja tā sāksies apmēram nedēļas laikā. Pēc tam jau visi šo starpgadījumu būs aizmirsuši.


Komentāri:
Kaspars, 26/10/2009 20:23
Valstij no TELE2 nav jāprasa miljons
Arnolds, 26/10/2009 22:40
Pareizi, Kaspar. Valstij vispār jāatņem Tele2 mobilo sakaru operatora licence.
Mr. Serge, 27/10/2009 00:27
Man šķiet, ka tas ir slimi. Ļoti laba akcija ar ļoti skaidru un saprotamu mērķi. Tas, ka mūsu valstī katrs otrais ir meteorītu pētnieks un jau pēc pirmajiem kadriem nevarēja saprast, ka tas viss ir mākslīgi radīts (it īpaši valsts struktūrās), ir kas pavisam cits. Es uzskatu, ka valsts struktūrās tagad drīzāk ir jāpieprasa dienesta izmeklēšana, jo ir gaužām skaidrs, ka situācijā, kad uzgāztos uz kādas Nekurciema zemes reāls meteorīts, visiem būtu pakaļā, jo neviens nespētu profesionāli rīkoties.
Jaanis, 27/10/2009 01:26
LMT ir galiigie niikulji, Bite vispaar nav nekas, toties Tele2 ir varonji un drosmiigi cilveeki. Ja kaadam tas veel nav skaidrs, dabuus ar meteoriitu pa pauri :)
Agris, 27/10/2009 09:17
"Tele2 ir varonji un drosmiigi cilveeki"... kādā jomā? Mārketinga akciju radīšanā? Seriālu filmēšanā? Kosmosa pētniecībā? ...nu manis pēc... tad lai piesakās konkursam "Latvijas lepnums" vai vēl kaut kā izdarās. Bet cilvēkam, kuram vajag nevis seriālu vai meteorītu, bet piezvanīt tuviniekiem no Rīgas rajonā, vajag sakarus un savienojumu... kuru savukārt TELE2 vēl aizvien nespēj nodrošināt. Ja man tepat Rīgas rajonā dzīvojot, Tele2 tīkla pārklājums ir 0, tad manis pēc viņi var būt supermeņi vai betmeni (kā noskaidrots, kaut kādā jomā viņi tādi droši vien arī ir..), bet skaidrs, telekomunikāciju nozarē, darbošanos kurā viņi sauc par savu pamatdarbību, viņi vēl ir tālu no knapa vidusmēra. Daudz runā, maz dara. Nevar taču ar vārdiem vien "pieburt" pārklājumu... es taču redzu, ka nav pārklājuma. Tāpat Triatels, Bite un citi varoņi: atbrauc, perās, perās, nopūšas un čušss... nav mums te zonas... laikam mežš priekšā.. jā, nu burtiski mūža mežs - galu un malas neredz.. 3 priedes! Tikai LMT sasniedz manu "dziļi meža biezoknī, aiz trejdeviņām jūrām un kalniem" (20 km no Rīgas) atrodošos mitekli, par ko arī viņiem pateicos un ar prieku sadarbojos. he!
Edijs, 27/10/2009 15:21
Pilnigas mulkibas - kads miljons, lai samaksa tiesos zaudejumus un viss!! Genialaakaa marketinga kampanija LV un iedvesmas avots jauniem uznemejiem kuriem skiet ka bez lielas naudas reklamu neuztaisit - mazliet pakustiniet smadzenes un se, par jums uzzin visa pasaule :)
Edijs Majors, 27/10/2009 23:54
Jauks raksts. Šodien Google Alerts mani pieviļ - pamanīju tikai tagad :) Jā, no manis ir iespējams iegādāties domenu meteorits.lv, tā cena ir tieši 1 000 000 LVL. Kas ir ļoti reāla summa, jo līdz brīdim, kad LMT pamanīs, kas notiek internetā, lata vērtība būs pielīdzināma nullei. Par kampaņu atļaušos nespriest, jo vēlos distancēties no statusa "Katrs otrais Latvijas iedzīvotājs ir mārketinga speciālists (vai ģeologs)".
varonis, 30/10/2009 21:06
Var redzēt žīda asinis ir rakstījušas ka tik vairāk ka tik najebat kādu
Alex, 06/11/2009 00:40
hm... Agri nakas vien tev jautat kura isti mežā biezoknī tu dzivo? jo dzivoju pār 50km no rīgas,rīgas rajona un diemžēl par kvalitati sūdzēties nevar :) 3G/UMTS stabila zona un it īpaši uzsvēršu DZIĻĀ MEŽA BIEZOKNĪ :) UN ARĪ braucot tos pār 50km no rīgas stabila 3Gzona :) Tā kā ja LMT šiet baig labais nu slave talak.. :) bet palasot vien lmt interneta piedavajums okartei gribas pateikt jus stulbi or what?:) limits netam uz gb priekšapmaksas kartei?:) neesmu dzirdejis ka zz tads butu :) un ja vel tik paris + :) un pat bitei tads nav :) ja tu varbut es nez pat :) esi lmt sludinatajs nu nelien kur nevajag :) lmt reali sucks :) salidzinati Reali TARIFI BITE LMT PRET TELE2 un secinajums T2 ir augstaka tikla zona 1:) 2)tatad kvalitate 3)ko pieprasa klienti? kvantitati? ne :) bite 13.95-15gb 75 latvias ter GPRS zona :) un ta viņu karte :D lidz 236kb/s nu daudzviet parbaudits kauns nak :D jo dzeks man reali bite murgoja nevis reals atrums 27.6 kb/s ko var izspiest bet var 236kb/s ??? :D 236kb/s=27,6kb/s :) un lmt? uj :D ap 30% GPRS un 0 zona jeb Riga šitas vermanez darsz dzivokļi....... un eju eju lmt paradas nav zonas :D tele 2 3G 2stripas un bite GPRS 2stripas... :) un godigi? pie manis lmt ir edge zona ta ka kapec viņiem vel te nekas nav darits es nez rakstits lmt ir bet nu :) ta ka diskutejat diskutejat bet par zonam u.c. varat bik pakluset :) ja vienigajam operatoram LV TELE2 ta karte ar GPRS/UMTS/3G parklajuma zonam atbilst REALAI patiesibai(90%) citiem max 60% :)
-pro, 08/11/2009 11:17
Kas tas par sviestu? :D Ja valds bankrotee tad jaavelk liidz arii tele2? pietiks jau ar sodu kursh ir par specliidzeklju izmantoshanu, tb par ugnsdzeeseeju izsaukshanu un vel kko tie bija apm 30000 Ls! ka tik kaadam miljonu un jaunu mersi! :D Miljons latviju neglaabs! :D
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Tavs komentārs:
Par autoru
Alberts Jodis ir izveidojis un vada vienu no pazī ...
Vairāk
Reklāma