Alberts Jodis
mārketings, reklāma, PR
Kuru jomu nākamo sakārtos Šlesers?
Pievienots 2009 gada 7. septembrī | 0 komentāri
Drukāt
Saņemot preses relīzi no Rīgas Domes (RD) par piektdien, 4. septembrī, notikušo Rīgas domes Prezidija ārkārtas sēdi, kur tās dalībnieki vienojušies par taksometru sistēmas reformu galvaspilsētā, uzmanību piesaistīja tikai viens citāts - A.Šlesers uzsvēra: „Jārīkojas ātri. Esošajā taksometru biznesā valda nekārtības. Ja pilsētā darbojas vairāk nekā 70 taksometru uzņēmumi, nav iespējama efektīva kontrole. Manuprāt, jābūt 5–10 taksometru uzņēmumiem, pašvaldībai jāveicina to apvienošanās.” Un viss kļūst skaidrs.

Izlaižam nepublicētus visas iespējamās pārdomas vai šāda konkurences ierobežošana ir labi vai slikti, kas no tā visa būs patiesā labuma guvējs (rīdzinieki un pilsētas viesi, protams), bet mēģinām prognozēt notikumu tālāko gaitu. Ja atceramies, pagājušā nedēļas nogalē Šlesers un Ušakovs inspicēja Vecrīgas bārus / klubus, pie tam abi presei rādīja norūpējušos vaigu. Tātad šī varētu būt nākamā joma. Dienas žurnālists jau publicējis laikrakstā ieskatu no paša piedzīvotā šādā bārā - sabiedrības viedoklis jau pamazām tiek sagatavots pārmaiņām.

Kas tālāk? Vēl jau tomēr paliek cerība, ka Šlesers pieķersies kam nopietnākam, piemēram, a/s "Rīgas Siltums" vai SIA "Rīgas Ūdens", bet ņemot vērā nākamā gada Saeimas vēlēšanas, varētu nepietikt laika tik nopietniem darījumiem. Visticamāk, sākoties apkures sezonai parādīsies kādas problēmas ar daudzdzīvokļu namu apsaimniekotājiem un varētu tikt ieviestas korekcijas šajā biznesā.

Bet kāds šim rakstam sakars ar reklāmu vai PR? Vistiešākais. Būtībā no Šlesera un viņa cilvēkiem var mācīties kā tiek sagatavota augsne nopietniem un komersantu savstarpējo konkurenci ietekmējošiem pašvaldības lēmumiem. Vai mēs pirms gada vai diviem zinājām par blēdīgiem taksistiem? Švaki. Bet tagad zinām un par šo jautājumu runā visa Rīga - arī pat tā sabiedrības daļa, kura taksometra pakalpojumus pēdējo reizi izmantojusi pirms gadiem desmit.

Nākamais mērķis - Vecrīgas krodzinieki (domāju ieviesīs licencēšanu), tad apsaimniekotāji (tikai hipotēze) vai kāds cits uzņēmējdarbības veids. D.Liepiņa raksts Delfos - "Kāds būs Rīgas Centrāltirgus?" norāda, ka arī par šo jomu vicemērs ir gatavs parūpēties un mēs varam gaidīt "kapeņu stāstiņus" par apkrāptiem pircējiem, tārpainiem poļu āboliem un kontrabandas spirtu. Liepiņa publikācijā parādās tēze par miljardu (vairāku?) lielām iespējamām investīcijām. Valūta pie skaitļa gan netiek precizēta.

Kuras jomas vēl netika pieminētas? Dzelzceļa tālāka integrēšana pilsētas sabiedriskā transporta sistēmā? Rīgas brīvosta? Kādas vēl idejas? 

Komentāri:
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Tavs komentārs:
Par autoru
Alberts Jodis ir izveidojis un vada vienu no pazī ...
Vairāk
Reklāma