Ainārs Šlesers
politika
Šlesera atklātā vēstule Valsts prezidentam Andrim Bērziņam
Pievienots 2011 gada 15. septembrī | 1 komentārs
Drukāt
Augsti godātais prezidenta kungs! Atklātībā nākuši šokējoši fakti par Valda Dombrovska valdības bezdarbību un mazspēju nacionālās aviokompānijas «airBaltic» finanšu problēmu risināšanā.

Ir atklājies, ka valdība jau augusta beigās informēta, ka septembra sākumā «airBaltic» var tikt atņemti visi gaisa kuģi, tādējādi pārtraucot vairs ne tikai dažus lidojumus, bet pilnīgi visus. Tas nozīmētu pilnīgu haosu gaisa satiksmē, nacionālās aviokompānijas darbības pārtraukšanu, visu akcionāru, arī valsts, ieguldījumu zaudēšanu, simtiem miljonus latu lielus zaudējumus Latvijas tautsaimniecībai, desmitiem tūkstošu jaunu bezdarbnieku, jo bankrotēs ne tikai aviācijas, bet arī tūrisma nozare. 

Taču valdība un premjers nekādi nereaģē. Tas liecina par Valda Dombrovska valdības nespēju pieņemt lēmumus vai arī ļaunprātīgu bezdarbību. Šādā kritiskā situācijā valdība no nedēļas uz nedēļu atliek lēmumu airBaltic problēmu risināšanā, arī tagad nolemts šo jautājumu skatīt pēcvēlēšanu laikā. Laikā, kad politiķiem prātā būs tikai amatu dalīšana un «airBaltic» varbūt būs jau pārstājusi eksistēt. Pagaidām šāda katastrofa novērsta tikai un vienīgi pateicoties privātā akcionāra izlēmīgai rīcībai.

Prezidenta kungs! Palīdziet glābt vienu no Latvijas veiksmes stāstiem – nacionālo aviokompāniju airBaltic. Es lūdzu un aicinu Jūs sasaukt valdības ārkārtas sēdi jau pirms vēlēšanām un dot uzdevumu premjera Dombrovska kabinetam rīkoties nekavējoties.

Pārtrauciet šo valdības mazspēju! Es piedāvāju no nodokļu maksātāju naudas kompānijas glābšanā neieguldīt vairs ne santīmu. Es piedāvāju airBaltic valsts daļas pārdot starptautiskā biržā par maksimālo cenu, iepriekš vienojoties, ka valstij paliek viena zelta akcija, kas ļautu paturēt airBaltic bāzi Rīgā. Taču ir iespējami arī citi risinājumi. Galvenais ir rīkoties, rīkoties nekavējoties, kamēr vēl nav par vēlu.

Komentāri:
Aivars, 15/09/2011 17:57
Ķeriet zagli! Sekli, Ainār, sekli...
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Tavs komentārs:
Par autoru
Partijas LPP/LC priekšsēdētājs, Rīgas vicemē ...
Vairāk
Reklāma