Ainārs Šlesers
politika
Visu cieņu!
Pievienots 2010 gada 26. maijā | 0 komentāri
Drukāt
Lai arī daudzās jomās manis vadītās partijas LPP/LC un apvienības «Vienotība» viedokļi atšķiras, vienā ziņā domstarpību nav: proti, godīga politika ir tā, kurā politiķu vārdi sakrīt ar darbiem. Respektēju arī kādu citu «Jaunā laika» un «Vienotības» sludināto principu (lai arī tā dēļ esmu piedzīvojis dažus nepamatotus uzbrukumus): «Atbildīgu amatu valstī drīkst ieņemt tikai un vienīgi atbilstošs profesionālis, pilnībā izslēdzot partejisko piederību, draudzību vai personisku ieinteresētību!»

Šajā sakarā vēlos paust gandarījumu par «Vienotības» biedra un Rīgas domes deputāta Modra Jaunupa iecelšanu Autotransporta direkcijas valdes locekļa amatā. Transports ir neapstrīdama Latvijas prioritāte. Tieši tādēļ ar prieku uzņēmu ziņu, ka šīs satiksmes ministrijas nozares pārvaldītājam pievienojies spējīgs un sevi pierādījis administrators.

Viņa iepriekšējā darbavieta – «Rīgas satiksmes» Kontroles dienests – Modra Jaunupa vadībā īsā laikā izauga par visā valstī redzamu pārvaldes etalonu, radot pasažieros vēl nebijušu cieņu pret minēto iestādi.

Vēl nekad iepriekš transporta kontrolieri nebija guvuši tādu masu mediju ievērību, tostarp populārajā raidījumā «Degpunktā». Nekad iepriekš kontrolieri nebija spējuši pasažieros radīt tādu bijību ar savu parādīšanos vien. Pats būdams Austrumu cīņu speciālists, novērtēju veiklību, kādu pret bezbiļetniekiem Jaunupa kunga laikā demonstrēja kontrolieri. Arī šaujamieroča lietošana sabiedriskā transporta kontroles arsenālā bija liela uzdrīkstēšanās, turklāt – starptautiska mēroga kriminālistikas novitāte. Un tas viss – pateicoties Modra Jaunupa aktīvajai un prasmīgajai vadībai. Tas nevarēja palikt nepamanīts.

Kad darbs «Rīgas satiksmē» bija jāpamet – uzņēmuma ietvaros tika sasniegti profesionālās izaugsmes griesti –, Modris Jaunups ir pieņēmis nākamo izaicinājumu. Prieks, ka arī šī jaunā uzdrīkstēšanās saistīta tieši ar autotransporta nozari. Galu galā, arī «Rīgas satiksmē» drošības standartu latiņa tika pacelta jaunā līmenī. Laikā, kamēr Modris Jaunups ieņēma augsto posteni, tikai viens vadītājs ticis pieķerts braucam 2,5 promiļu reibumā, ir apgāzies tikai viens satiksmes autobuss. Salīdzinot ar statistiku pasaules «karstajos punktos», Modris Jaunups Autotransporta direkcijai patiešām ir ieguvums.

Kā zināms, paaudžu likteņi reizēm vijas teju vai paralēli. Kad 2003. gadā dažu ne pārāk glītu faktu atklāšanās dēļ Modrim Jaunupam nācās pamest darbu Latvijas Nacionālajā teātrī, par līdzīgiem «sīkumiem» darbu zaudēja arī Edgars Jaunups. Galu galā – lai pirmais akmeni met tas, kurš nekad nav avarējis ar tēva dienesta automašīnu vai kuram nav paslīdējusi kāja, apsaimniekojot Eiropas sieviešu basketbola čempionāta Latvijā budžetu. Kā vēsta paruna – veiksminieks ir nevis tas, kurš nekad nav paklupis, bet gan tas, kurš pieceļas un dodas tālāk, it kā nekas nebūtu noticis. Neskatoties uz klupieniem, Edgars Jaunupa kungs spējis izaugt par vienu no aktīvākajiem «Vienotības» darbiniekiem, bet Modris Jaunupa kungs – dažu dienu laikā no padzīta uzņēmuma vadītāja kļūt par cita valsts uzņēmuma vadītāju.

Novēlu kā Modrim, tā Edgaram Jaunupiem arī turpmāk strādāt tikpat vienoti kā līdz šim, bet «Vienotībai» tikpat nelokāmi turpināt ieviest un aizstāvēt savas deklarētās vērtības un principus!


Komentāri:
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Tavs komentārs:
Par autoru
Partijas LPP/LC priekšsēdētājs, Rīgas vicemē ...
Vairāk
Reklāma