19. marts, Otrdiena
Vārda dienas: Jāzeps
Sākuma lapa » Biznesa Uzrāviens » Tiek piešķirts pēdējā brīža līdzfinansējums personas datu aizsardzības speciālistu kursiem; interesenti aicināti pieteikt dalību
Tiek piešķirts pēdējā brīža līdzfinansējums personas datu aizsardzības speciālistu kursiem; interesenti aicināti pieteikt dalību
Autors: Zane Grodiņa/ BIZNESS.LV / 23. septembris 2013, 12:37
Uzņēmumu atbalsta  programmas „Biznesa uzrāviens” ietvaros šobrīd radis iespēju daļēji līdzfinansēt personas datu aizsardzības speciālistu kursus, kas norisināsies piecas dienas, no 25.septembra. Interesenti aicināti pieteikt dalību.


„Jebkurā iestādē ir nepieciešams cilvēks, kas atbild par personas datiem. Lai nav jāalgo atsevišķs sertificēts speciālists, katra uzņēmuma IT speciālists un/vai jurists ir tiesīgs iegūt papildus sertifikātu un turpmāk ietaupīt uzņēmuma līdzekļus. Esam raduši iespēju līdzfinansēt arī šādas apmācības, jo mūsu galvenais mērķis ir uzņēmējdarbības izaugsmes un attīstības veicināšana ilgtermiņā,” norāda programmas „Biznesa uzrāviens”  pārstāvis Kaspars Vītoliņš.

Ja personas datu apstrādi veic sertificēta speciālista uzraudzībā, datu apstrādes sistēmas var arī nereģistrēt Datu valsts inspekcijā, bet par nereģistrētu personas datu apstrādi uzņēmumiem var draudēt sods pat 10 tūkstošu latu apmērā.

Uzņēmumu un institūciju skaits, kuras var apkalpot viens datu aizsardzības speciālists, nav ierobežots, tādējādi speciālistam paveras arī plašas iespējas papildus nopelnīt, tostarp veidojot patstāvīgu komercdarbību. Savukārt sertificētu datu aizsardzības speciālistu skaits pagaidām ir neliels.

Personas datu aizsardzības speciālista kursos, kurus vadīs Mg.iur. Māris Ruķers, būs iespējams iegūt detalizētas zināšanas par to, kā strādāt ar Fizisko personu datu aizsardzības likuma regulējumu un ko darīt attiecībā ar Datu valsts inspekciju, kā arī to, kurā gadījumā atbildīgs par personas datu saņemšanu un nodošanu ir Jūsu uzņēmums, bet kurā gadījumā Jūsu sadarbības partneris. Tāpat kursi sniegs spēju izvērtēt izvērtēt Jūsu uzņēmuma mārketinga, izložu vai datu bāžu vai jebkādas citas datu apstrādes atbilstību Fizisko personu datu aizsardzības likumam, nepieļaut Fizisko personu datu aizsardzības likuma pārkāpumus, kuri var novest pie administratīvā soda un konkurētspējas pazemināšanās.

Apmācību kurss ilgst piecas dienas, 25.; 27.septembrī un 2.; 4.; 9. oktobrī. Pēc apmācību pabeigšanas pretendents pēc izvēles var kārtot pārbaudījumu Datu valsts inspekcijā. Par pārbaudījuma kārtošanas kārtību informācija tiks sniegta pēc apmācību pabeigšanas.

Šo apmācību cena ir 590 lati, bet, pateicoties vietējo uzņēmumu atbalsta programmas “Biznesa uzrāviens” līdzfinansējumam, apmeklētāja kopējās izmaksas sastāda tikai 290 latus. Tāpat šo maksājumu ir iespējams dalīt pa daļām, ko īpaši novērtē nelielie uzņēmumi.

Lai pieteiktu dalību, interesenti aicināti zvanīt pa tālruni 22345961 vai rakstīt uz pda@e-pasts.lv




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Biznesa uzrāviens, Māris Ruķers

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats