19. marts, Otrdiena
Vārda dienas: Jāzeps
Sākuma lapa » Biznesa Uzrāviens » Atbilstoša personāla motivēšanas sistēma ļauj ietaupīt līdz pat pāris tūkstošiem latu gadā uz vienu darbinieku
Atbilstoša personāla motivēšanas sistēma ļauj ietaupīt līdz pat pāris tūkstošiem latu gadā uz vienu darbinieku
Autors: BNA / 2. augusts 2012, 13:03
Kā liecina akadēmiskie pētījumi un uzņēmumu pieredze, atbilstoši izvēlēta un veidota motivācijas sistēma ļauj uzņēmumam ietaupīt līdz pat pāris tūkstošiem latu gadā uz katru darbinieku, tādēļ vadītājiem būtu daudz vairāk uzmanības jāvelta esošo darbinieku kvalifikācijas izvērtēšanai un piemērotas motivācijas nodrošināšanai, lai sasniegtu labākus darba rezultātus. 


“Daudzi vadītāji nereti atzīmē, ka motivācijas teorijas, kuras tiek pasniegtas dažādās mācību iestādēs, ir interesantas un sniedz priekšstatu par cilvēka rīcības motīviem, taču ir pārāk izplūdušas vai vispārīgas gadījumos, kad nepieciešams izvērtēt kādu konkrētu cilvēku. Katrs darbinieks ir individuāls ar savām vēlmēm, spējām, motīviem un interesēm, taču ikdienā nereti var redzēt, ka visi tiek motivēti vienādi. Motivācijas teorijas nevar līdzēt arī situācijās, kad notiek pārmaiņas uzņēmumā, piemēram, darbinieka paaugstināšana amatā, jo šādos gadījumos, izprotot individuālo specifiku, ir nepieciešams mainīt darbinieka uzskatus un motivāciju,” skaidro uzņēmumu vadības konsultants, biznesa psihologs Jānis Roze.

Lai sniegtu uzņēmumu vadītajiem un personāla speciālistiem specifiskākas zināšanas par darbinieku kompetenču izvērtēšanas metodēm un motivāciju noteikšanu, biznesa apmācību centrs “Biznesa semināri” piedāvā apmeklēt praktisko biznesa semināru un meistarklasi “Personāla novērtēšana un motivācija – kā noteikt savas komandas spožākās zvaigznes un motivēt darbiniekus vēl labākam sniegumam”.

Praktiskā semināra mērķis ir dot vadītājiem un personāla speciālistiem instrumentus, ar kuru palīdzību varētu ātri un tieši izvērtēt esošo darbinieku un pretendentu stiprās un vājās puses, kā arī kādi motivācijas paņēmieni viņus padarīs par efektīvu darbinieku. Praktiskajā semināra interesentiem tiks skaidroti paņēmieni, kā dziļāk izprast darbinieku un atbilstoši viņa individualitātei motivēt, kā arī atbilstoši situācijai mainīt darbinieka motivāciju.
Būs iespēja arī analizēt savu motivāciju un patrenēties izprast citu. Paņēmieni tiks ilustrēti ar piemēriem no dzīves, būs paskaidrojumi par labākām praksēm uzņēmumā, kā arī biežāk pieļautajām izvērtēšanas un motivēšanas kļūdām.

“Precīzi virzīta motivācijas sistēma lielā mēra nosaka to, cik ražīgi un kvalitatīvi konkrētais darbinieks strādās. Kā rada pieredze, uzņēmumam tas bieži vien ļauj vairāk nopelnīt – ar esošajiem darbiniekiem sasniegt daudz labākus rezultātus,” atzīmē Jānis Roze.

Pateicoties uzņēmējdarbības atbalsta programmas “Biznesa Uzrāviens” sniegtajam līdzfinansējumam, par semināru LVL 199+ PVN vieta apmeklētājiem jāsedz tikai LVL 119+PVN.

Seminārs norisinās 16. augustā no plkst. 10:00 – 16:00 Rīgas centrā un to vada viens no pieredzējušākajiem uzņēmumu vadības konsultantiem, biznesa psihologs Jānis Roze.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: apmācības, darbinieku motivēšana, kompetences analīze, motivācija, motivācijas semināri

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats