28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Biznesa pakalpojumi » Simsone: Nav pamata domāt par darba tirgu atvēršanu trešo valstu pilsoņiem
Simsone: Nav pamata domāt par darba tirgu atvēršanu trešo valstu pilsoņiem
Autors: Anete Jansone, Labdien.lv / 10. septembris 2018, 14:56
Latvijā joprojām ir pietiekami darbaspēka resursi un patlaban nav pamata domāt par darba tirgus robežu atvēršanu trešo valstu pilsoņiem, tā šorīt intervijā LNT raidījumā “900 sekundes” atzina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktore Evita Simsone.


Viņa informēja, ka 26% no Latvijā reģistrētajiem bezdarbniekiem ir ilgstoši bez darba – vairāk nekā gadu. Lai palīdzētu šai iedzīvotāju grupai, NVA īsteno Eiropas Sociālā fonda (ESF) projektu “Atbalsts ilgstošajiem bezdarbniekiem”, piedāvājot īpašus atbalsta pasākumus ilgstošo bezdarbnieku nodarbinātības veicināšanai un darba tirgum nepieciešamo prasmju pilnveidošanai.

Pēc viņas sacītā, šobrīd ir kopīgi jādomā, kā palīdzēt bez darba esošajiem atgriezties darba tirgū, nevis domāt par darba tirgus robežu atvēršanu trešo valstu pilsoņiem.

“Latvijā joprojām ir pietiekami darbaspēka resursi [..] Kopīgi būtu jādomā, kā palīdzēt darba tirgū atgriezties bez darba esošajiem, tai skaitā gados vecākiem cilvēkiem un ilgstošajiem bezdarbniekiem,” uzsvēra Simsone.

Viņa skaidroja, ka reģistrētā bezdarba līmenis valstī turpina samazināties un patlaban ir 6,3% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

Kā ziņots, lai veicinātu ilgstošo bezdarbnieku iekļaušanos darba tirgū, NVA sākusi informatīvu kampaņu “Bezdarbs nav bezdarbība”.

NVA identificētie šķēršļi, kas bezdarbniekiem ilgstoši traucē atrast darbu, bieži vien ir zems izglītības līmenis, profesionālo kompetenču trūkums, darbaspēka pieprasījumam neatbilstoša kvalifikācija, zema motivācija meklēt darbu, veselības problēmas, invaliditāte un arī atkarības. Šo šķēršļu dēļ daudzi ilgstošie bezdarbnieki ir pakļauti lielam sociālās atstumtības riskam.

Lai veicinātu ilgstošo bezdarbnieku iekļaušanos darba tirgū, NVA ESF projekta “Atbalsts ilgstošajiem bezdarbniekiem” ietvaros uzsāk informatīvu kampaņu “Bezdarbs nav bezdarbība”. Tās mērķis ir uzrunāt ilgstošos bezdarbniekus, informēt viņus par NVA piedāvātajiem atbalsta pasākumiem un motivēt aktīvi iesaistīties bezdarba iemeslu pārvarēšanā, kā arī vairot sabiedrības izpratni par iespējām, kas tiek piedāvātas darba tirgus situācijas uzlabošanai.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats