25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Bez kaklasaites » Lietuvas politiķe: Skandālam ap ministru medībām nevajadzētu ietekmēt valstu attiecības
Lietuvas politiķe: Skandālam ap ministru medībām nevajadzētu ietekmēt valstu attiecības
Autors: BNA / 31. augusts 2016, 15:01
Skandālam, kas sacelts saistībā ar Lietuvas lauksaimniecības ministres Virgīnijas Baltraitienes, Latvijas zemkopības ministra Jāņa Dūklava un vairāku uzņēmēju vakariņām un medībām Panevēžas rajonā, nevajadzētu ietekmēt abu kaimiņvalstu attiecības, uzskata Lietuvas parlamenta priekšsēdētāja Loreta Graužiniene.



Lietuvas Saeimas spīkere paudusi viedokli, ka notikušajam nevajadzētu ietekmēt abu kaimiņvalstu attiecības. Intervijā ziņu radiostacijai “Žiniu radijas” Graužiniece sacīja, ka ministri arī turpmāk tiksies dažādos formātos, un, aizstāvot pozīcijas Eiropas Savienībā, arī Latvijas un Igaunijas politiķi saskaņo savas pozīcijas.

Viņa norādīja, ka Latvijas politiķi saprot, ka Lietuvā saceltā brēka par notikušo ir saistāma ar oktobrī gaidāmajām parlamenta vēlēšanām.

Jau vēstīts, ka nenorimstot skandālām saistībā ar Latvijas zemkopības ministra Jāņa Dūklava (ZZS) vakariņošanu Krievijas vicepremjera Arkādija Dvorkoviča sabiedrībā, kad uzmanības lokā nonākusi ziņa par Dūklava, kā arī Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) vadītāja Māra Baloža vizīti Lietuvā.

Abas amatpersonas jūlija beigās piedalījušies vakariņās ar medībām kopā ar Lietuvas zemkopības ministri Virgīniji Baltraitieni, Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārā dienesta (VMVT) ģenerāldirektoru Jonu Miļu, kam pirms nepilna mēneša izvirzītas apsūdzības dienesta pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanā, un gaļas pārstrādes uzņēmuma “Biovela” vadītāju Virgīniju Kantausku.

Dūklavs norāda, ka nav zinājis par Lietuvas uzņēmēju klātbūtni vakariņas, turklāt neuzskata, ka viņam veidotos interešu konflikts, piedaloties vakariņās un medību braucienā, kurā bija klāt arī uzņēmuma “Biovela” vadītājs Virgīnijs Kantausks. Tikmēr Lietuvas ministre paziņojusi, ka nevis Dūklavs aicināts vakariņās, bet Lietuvas uzņēmējus aicinājis pats Dūklavs.

Pēcāk Ministru prezidents Māris Kučinskis uzsvēra, ka viņam nav ne mazākā pamata neuzticēties ministra sniegtajam skaidrojumam un teikt, ka viņš kaut ko būtu pārkāpis. Viņš arī uzsvēra, ka ir grūti izvērtēt visus Lietuvā paustos izteikumus, ņemot vērā parlamenta vēlēšanu tuvumu kaimiņvalstī.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk