28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Bez kaklasaites » Viedokļi: Grūtākais solis ir sākt nodarboties ar sportu – tālāk šaubas izzūd
Viedokļi: Grūtākais solis ir sākt nodarboties ar sportu – tālāk šaubas izzūd
Autors: Publicitātes materiāls / 4. marts 2016, 15:05
Sports – šis noteikti ir vārds, par kuru cilvēki zina, cik tas ir būtisks, taču reizēm tas var šķist biedējošs. Nav noslēpums, ka visgrūtāk ir tieši sākt nodarboties ar fiziskām aktivitātēm, un daudzus cilvēkus biedē šī neziņa – vai viņiem viss izdosies, kādi vingrinājumi ir jāveic un vai tam pietiks spēka.


Tie, kuri ir aizrautīgi sportisti, vairs, droši vien, savu dzīvi bez fiziskām aktivitātēm nevar iedomāties, taču tie, kuriem pietrūkst motivācijas vai gribasspēka, mēdz šaubīties, vai viņu ikdiena būtu jāpapildina ar kādu aktivitāti. Kā norāda sporta un fitnesa kluba “Reaktors” treneris Aivars Visockis, atbilde, protams, ir apstiprinoša.

Mūsdienu mazkustīgajā dzīvesveidā, kad lielākā daļa cilvēku dienas pavada birojos, nesniedzot savam ķermenim nepieciešamo sporta devu, ir ļoti būtiski tomēr pāris reizes nedēļā veltīt laiku un izkustēties – tiem nevajag būt sarežģītiem vingrinājumiem un augstas intensitātes treniņiem – pietiek arī ar kādu laiciņu sporta zālē, lai uzlabotu kā veselību, tā izskatu. Lai cilvēkus iedrošinātu, sporta klubā “Reaktors” mēs cilvēkiem piedāvājam pirmo treniņu bez maksas, lai būtu iespēja atnākt un novērtēt, vai un kas viņiem patīk. Pateicoties mūsdienu iespējām, nodarboties ar sportu ir kļuvis daudz pieejamāk, katram cilvēkam rodot individuālu iespēju – kādam labāk patiks grupu nodarbības, citam atbilstošāks šķitīs personalizēts treniņu plāns. Vajag tikai spert šo soli un atnākt – tālāk viss ieies pareizajā ritmā!” piebilst treneris Aivars Visockis.

Atsauksmēs par sākšanu sportot dalās arī divu bērnu māmiņa Sandra, kura stāsta, ka agrāk sports viņai ir bijis “tabu”, taču pēc ģimenes ierosinājumiem viņa saņēmusies apmeklēt fitnesa klubu. “Agrāk sporta klubiem gāju ar līkumu – biju ļoti nepārliecināta par sevi un šķita, ka tos apmeklē tikai fiziski spēcīgi cilvēki. Tomēr, pēc aizvien biežākām manām sūdzībām par stīvu muguru, kā arī svara palielināšanos, ģimene mani motivēja saņemties un pamēģināt aiziet nedaudz pasportot. Biju dzirdējusi lieliskas atsauksmes par “Reaktoru”, tādēļ izvēlējos šo sporta klubu. Manas šaubas un aizspriedumi pagaisa vienā brīdī – redzēju, ka tur iet cilvēki ar visdažādākajiem mērķiem, neviens uz mani “šķībi” neskatās, kā arī saņēmu ļoti draudzīgu un motivējošu attieksmi no kluba personāla. Ar trenera palīdzību pielāgojām manām vajadzībām atbilstošākos vingrinājumus, un, nu, arī es varu saukt sporta klubu ja ne par otrajām, tad par trešajām mājām noteikti! Mana galvenā atziņa ir tā, ka vienkārši vajag saņemties”.

Līdzīgā viedoklī dalās arī autobusa šoferis Emīls, kurš atzīst, ka mazkustīgais dzīvesveids viņam sagādāja ne mazums veselības problēmu. “Lielāko dienas daļu man nākas pavadīt sēdus pozā. Tā kā pēc darba vienmēr devos mājās, varu droši teikt, ka nekādas aktivitātes manā ikdienā nebija. Ar laiku sāku just, ka aizvien biežāk sāk tirpt kājas, ir savilkti pleci, sāp krusti, kā arī rodas liekais vēderiņš. Visas šīs problēmas mani padarīja nervozu, uzvilktu un neapmierinātu, jutos par sevi nepārliecināts un zaudēju dzīvesprieku. Kolēģis, kurš bija aktīvāks, mani pierunāja kopā ar viņu vienu reizi apmeklēt sporta klubu, uz kuru viņš ikdienā iet – “Reaktoru”. Tā kā nebija ko zaudēt, piekritu. Un, jāteic, ka tas bija viens no maniem labākajiem lēmumiem! Tagad esmu sapratis,cik ļoti sports var uzlabot ikdienu, pašsajūtu un pašapziņu. Iesaku ikvienam nopietni apdomāt un iesaistīties fiziskās aktivitātēs!”



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk