28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Bez kaklasaites » Zobārsti atgādina par novembri kā zobu higiēnas mēnesi
Zobārsti atgādina par novembri kā zobu higiēnas mēnesi
Autors: Publicitātes materiāls / 4. novembris 2015, 16:13
Ar skaistu, veselīgu un baltu smaidu cilvēkam uzlabojas izskats, viņš izskatās jaunāks, smaidīgāks, laimīgāks un pārliecinātāks. Tomēr mūsu dabīgā zobu krāsa ne vienmēr ir tik balta, kā gribētos, jo ir daudz faktoru, kas ietekmē zobu krāsu: ģenētika, medikamentu lietošana un pārtika. Viens no profilakses pasākumiem, kas nodrošina mutes dobuma veselību, ir zobu higiēna. Lai veicinātu cilvēkus vairāk pievērsties zobu veselībai, zobārsti jau otro gadu pēc kārtas novembri pasludina par zobu higiēnas mēnesi.


Lai arī kā cilvēks censtos rūpēties par mutes veselību, cenšoties izvairīties no pārmērīgas kafijas, tējas vai tabakas lietošanas, mūsu dzīve nav iedomājama bez zobu higiēnas. Sabiedrība reizēm nav pietiekami informēta par to, kādēļ apmeklēt higiēnistu ir tik būtiski, tādēļ “Adoria” saviem klientiem novembrī īpaši vēlas vērst uzmanību uz šādu nepieciešamību. Kā norāda zobārste higiēniste Māra Štegmane, zobu higiēna ir tieši tik pat būtiska cilvēka dzīves sastāvdaļa, kā ģimenes ārsta apmeklējums.

“Profesionālā zobu higiēna palīdzēs savlaicīgi izvairīties no problēmām mutes dobumā un padarīs Jūsu smaidu baltāku. Zobu higiēnista regulāra un savlaicīga apmeklēšana ir svarīgs priekšnoteikums kariesa un smaganu saslimšanu profilaksei, kā arī svaigai elpai. Mutes dobuma higiēnas galvenais ieguvums ir zobakmens un aplikuma notīrīšana, kā rezultātā mikrobiem nav attiecīgās vides, kurā vairoties un bojāt zobus. Zobu higiēnas procedūra arī neaizņems daudz laika – vien 40 minūtes līdz 1 stundai. Higiēnas procedūras laikā Jūsu smaids kļūs baltāks, jo zobi tiks atbrīvoti no aplikuma un zobakmens. Zobu higiēnisti noņems zobakmeni, izmantojot speciālus instrumentus un ultraskaņas skēleri, noņems smēķētāju pigmentāciju ar sodas strūklu un sniegs pacientiem zināšanas par pareizu mutes dobuma kopšanu,” norāda “ zobārste higiēniste..

Zobu higiēnu ir ieteicams veikt divas reizes gadā un vēlams pirms zobu ārstēšanas. Šī procedūra ir ļoti svarīga zobu un smaganu veselībai, jo cietais un mīkstais aplikums veidojas katram no mums un tajos vairojas baktērijas, kas ar savu darbību veicina zobu apkārtējo audu slimības. Mutes dobumā mīt ap 300 mikroorganismu veidu un 15 no tiem var izsaukt zobu un smaganu saslimšanu.

Svarīgs ir fakts, ka zobu higiēnai ir liela ietekme arī uz vispārējo organisma stāvokli, īpaši sirds un asinsvadu sistēmu. Ja Jums ir jutīgi zobi – zobu higiēnists var uzklāt aizsarglaku, kam ir lubricējoša iedarbība, kas satur kalciju un fluoru. Jāatceras, ka tieši pareiza un regulāra mutes dobuma higiēna ir galvenais nosacījums veseliem un skaistiem zobiem. 

Veselības centrs “Adoria” piedāvā plašu zobārstniecības pakalpojumu klāstu. Pacientiem ir iespēja veikt profilaktiskas un zobu restaurācijas procedūras, ar kuru palīdzību tiks iegūti veseli zobi un skaists smaids.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Adoria, mutes dobuma veselība, skaistums, smaganu slimības, zobārsts, zobu higiēna, zobu higiēnists, zobu rotāšana, zobu stāvoklis, zobu veselība

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk