19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Automobiļi, motocikli » Apdrošinātāju asociācija: OCTA zaudējumi samazinājušies līdz 120 000 eiro
Apdrošinātāju asociācija: OCTA zaudējumi samazinājušies līdz 120 000 eiro
Autors: Andris Jurkevičs / 10. maijs 2018, 12:05
Pērn piedzīvotais obligātās civiltiesiskās apdrošināšanas (OCTA) polišu sadārzinājums deva rezultātus un apdrošinātāju zaudējumi būtiski samazinājās, intervijā Latvijas Radio informēja Latvijas Apdrošinātāju asociācijas prezidents Jānis Abāšins.


Latvijas apdrošināšanas sabiedrību zaudējumi no transportlīdzekļu īpašnieku obligātās civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas šogad pirmajā ceturksnī bija 120 000 eiro, kas ir ievērojami mazāk nekā 4,054 miljonu eiro zaudējumi pirmajā ceturksnī pērn.

Viņš norādīja, ka šobrīd OCTA cenas Latvijā ir kļuvušas līdzīgas kaimiņvalstīs. “Pēdējo desmito gadu laikā zaudējumi bija vairāk nekā 50 miljoni eiro, bet šī gada pirmajā ceturksnī tie samazinājās līdz 120 000, kas “uz visa fona ir sīkums” un “gandrīz vai peļņa”,” izteicās Abāšins.

Viņaprāt, apdrošināšanas uzņēmumiem jābūt “mazliet trakiem”, lai vienotos par obligātās civiltiesiskās transportlīdzekļu apdrošināšanas cenām, jo sodi par to ir bargi – tie būtu “miljoni un miljardi”.

Abāšins sacīja, ka tas, vai cenu kāpums bija pareizs lēmums, ir katra apdrošinātāja ziņā, bet svarīgi, lai klienti saņemtu atlīdzības.

Kā zināms, pērn OCTA cenu pieaugums izraisīja lielu sašutumu un sabiedrības iniciatīvu portālā “Manabalss.lv” tika savākti nepieciešami 10 000 parakstu par transportlīdzekļu īpašnieku obligātās civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas maksimālās gada cenas noteikšanu.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats