28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Automobiļi, motocikli » Savākti nepieciešamie paraksti par OCTA maksimālās cenas noteikšanu
Savākti nepieciešamie paraksti par OCTA maksimālās cenas noteikšanu
Autors: BNA / 13. novembris 2017, 14:20
Sabiedrības iniciatīvu portālā “Manabalss.lv” savākti nepieciešami 10 000 parakstu par transportlīdzekļu īpašnieku obligātās civiltiesiskās atbildības (OCTA) apdrošināšanas maksimālās gada cenas noteikšanu.


Kā iniciatīvas autors norādīts Raivis Naglis, lai arī nepieciešami paraksti savākti, joprojām turpinās “rezerves” parakstu vākšana.

Iniciatīvas autors aicina noteikt obligātās civiltiesiskās transportlīdzekļu apdrošināšanas (OCTA) maksimālo cenu uz gadu. Kas dotajā brīdi ir strauji pacēlusi cenu. Un pagaidām nav nekādu ierobežojumi cenu kāpumam. Ko varētu noteikt likumā tā, kā OCTA ir obligāta visiem mehāniskajiem transportlīdzekļiem.

“OCTA cenu var aprēķināt ņemot vērā transportlīdzekļa vidējo tirgus vērtību un Bonus Malus (BM) klases līmeni. Kā arī var ierēķināt transporta līdzekļa saimnieka pārkāpumu vēsturi. Pēc iniciatīvas iesniegšanas Saeimā OCTA cenu griestu aprēķina veids varētu mainīties,” norāda Naglis.

Viņaprāt šādā aprēķinā varēs orientēties kāda būs OCTA cena katram transporta līdzeklim, zinot savu BM klases līmeni. Un samazināsies šī brīža OCTA izmaksas. Kā arī varētu samazināties ceļu satiksmes noteikumu pārkāpēju skaits.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats