29. marts, Piektdiena
Vārda dienas: Agija, Aldonis
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Lielbritānijas parlaments atkārtoti noraida alternatīvos Brexit variantus
Lielbritānijas parlaments atkārtoti noraida alternatīvos Brexit variantus
Autors: BNA / 2. aprīlis 2019, 16:15
Lielbritānijas parlaments atkārtoti noraidījis iespējamos “Brexit” īstenošanas variantus, kas bija izstrādāti kā alternatīva premjerministres Terēzas Mejas panāktajam vienošanās projektam ar Eiropas Savienību (ES).


Parlaments jau iepriekš noraidījis izstāšanās no Eiropas Savienības bez vienošanās, palikšanu ES muitas savienībā un vienotajā tirgū, sarunas par ciešākām ekonomiskām saitēm ar ES pēc “Brexit”, referenduma rīkošanu par jebkādu “Brexit” vienošanos vai “Brexit” atcelšanu vispār.

Jāatzīst gan, ka par priekšlikumu aicināt valdību vienoties par pastāvīgu muitas ūniju ar Eiropas Savienību nobalsoja 273 deputāti, un pietrūka tikai trīs balsu, lai to pieņemtu.

Vēl pirms balsojuma Meja aicināja sava kabineta locekļus ignorēt šo konsultatīvo balsojumu rezultātus.

Tikmēr “Brexit” ministrs Stīvs Barklajs izteicies, ka valdība šonedēļ varētu sarīkot ceturto balsojumu par panākto vienošanos, kuru parlaments 29. martā noraidīja jau trešo reizi.

Kā zināms, Eiropas Savienības līderi piekrituši atlikt “Brexit” līdz 22. maijam ar nosacījumu, ka nākamajā nedēļā Lielbritānijas Parlaments nobalsos par izstāšanās vienošanos. Ja izstāšanās līgumu neatbalstīs, tad ES līderi gatavi pagarināt sarunas vien līdz 12. aprīlim un tad sagaida no Londonas skaidrību par turpmāko plānu.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats