28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » ASV nosaka jaunas sankcijas 12 Krievijas uzņēmumiem
ASV nosaka jaunas sankcijas 12 Krievijas uzņēmumiem
Autors: Anete Jansone, Labdien.lv / 26. septembris 2018, 11:52
ASV noteikusi papildu sankcijas vairākām Krievijas uzņēmumiem, kas, pēc Vašingtonas domām, darbojas pretēji Savienoto Valstu nacionālās drošības vai ārpolitikas interesēm.


ASV Tirdzniecības ministrija piemērojusi sankcijas 12 Krievijas uzņēmumiem. Tiek norādīts, ka četri uzņēmumi – akciju sabiedrība Zinātniskās izpētes institūts “Vektor”, atvērtā akciju sabiedrība Informāciju tehnoloģijas un sakaru sistēmas, uzņēmumi “GAMMA” un “Syrus Systems” – pieļāvuši un veicinājuši Krievijas hakeru aktivitātes, bet “Divetechnoservices” un “Oceanos” – piegādājuši aprīkojumu un snieguši atbalstu Krievijas jūras spēkiem.

Sankcijas noteiktas vēl piecām kompānijām par to palīdzību Krievijas aviācijai, to starptā ir “AeroKompozit”, Krievijas valsts izpētes centrs ORPE, atvērtā akciju sabiedrība “Aviadvigatel”, atvērta akciju sabiedrībai NPK-SPP un Voroņežas zinātniskās izpētes institūts “Vega”.

Savukārt uzņēmums “Nilco Group”, kas bāzējas Baltkrievijā, Irānā un Krievijā, tiks iekļaus “melnajā sarakstā” par to, ka sniedzis materiālu atbalstu Irānas raķešu programmai.

Kā zināms, vēl nesen ASV noteica sankcijas vairākām Krievijas un Ķīnas Tautas Republikas privātpersonām un kompānijām. ASV lēmums saistīts ar Krievijas Krievijas iejaukšanos citu valstu iekšpolitiskajos procesos un tās īstenoto agresīvo politiku.

Sankcijas noteiktas 33 Krievijas privātpersonām un juridiskajām personām, kas ietilpst Krievijas armijā vai specdienestos vai strādā to labā, kā arī Ķīnas Aizsardzības ministrijas departamentam par Krievijas militārās tehnikas iegādāšanos.

Valsts departaments informē, ka sankciju mērķis neesot mazināt šo valstu aizsardzības spējas, bet gan reaģēt uz Krievijas iejaukšanos vēlēšanu procesā, tās īstenoto agresiju Ukrainas austrumos un citām, pēc viņa sacītā, nepieņemamām darbībām.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats