28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Stājas spēkā jaunās ASV sankcijas pret Krieviju
Stājas spēkā jaunās ASV sankcijas pret Krieviju
Autors: Anete Jansone, Labdien.lv / 27. augusts 2018, 10:09
Pirmdien, 27. augustā, spēkā stājas jaunās sankcijas pret Krieviju, kuras ASV noteica, saistībā ar Lielbritānijā notikušo bijušā krievu spiega Sergeja Skripaļa un viņa meitas Jūlijas noindēšanas mēģinājumu.


Dokuments par sankcijām publicēts ASV Federālajā reģistrā.

“Sankcijas ir atbilde uz nervus paralizējošās vielas “Novičok” pielietošanu un mēģinājumu noslepkavot Apvienotās Karalistes pilsoni Sergeju Skripaļu un viņa meitu Jūliju,” paziņojis ASV valsts departaments.

Tiek norādīts, ka sankcijas tiks piemērotas atbilstoši ASV ķīmisko ieroču likumam, jo “Krievijas Federācijas valdība ir pielietojusi ķīmiskos vai bioloģiskos ieročus, pārkāpjot starptautiskās tiesības.”

Līdz ar publicēšanu Federālajā reģistrā, kurā tiek apkopoti visi ASV valdības oficiālie dokumenti, jaunās sankcijas stāsies spēkā.

Jaunās sankcijas paredz aizliegumu piegādāt Krievijai dubultā pielietojuma ražojumus, eksportēt uz Krieviju jebkādas “sensitīvas” tehnoloģijas vai preces, kas varētu kaitēt ASV nacionālajai drošībai, kā arī piegādāt naftas nozares tehnoloģijas vai to komponentus.

Otrā sankciju kārta varētu stāties spēkā pēc trīs mēnešiem, ja Krievija ticami neapliecinās, ka tā vairs neizmantos ķīmiskos ieročus.

Kā zināms, 4. martā Lielbritānijas pilsētā Solsberi noticis uzbrukums ar nervus paralizējošo vielu bijušajam Krievijas dubultaģentam Sergejam Skripaļam un viņa meitai Jūlijai.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats