20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Tramps tomēr šogad ar Putinu netiksies
Tramps tomēr šogad ar Putinu netiksies
Autors: Anete Jansone, Labdien.lv / 26. jūlijs 2018, 9:42
Pagājušajā nedēļā ASV prezidents Donalds Tramps pārsteidza daudzus ekspertus un arī savas administrācijas pārstāvjus, uzdodot Nacionālās drošības padomniekam Džonam Boltonam organizēt otro sarunas kārtu ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. Taču šī gada beigās plānotā tikšanās, kuru Kremlis vēl nebija pieņēmis, tomēr nenotiks, un tā ir atlikta uz vēlāku laiku, ziņo Baltais nams.


Boltons paziņojis, ka Putina plānotā vizīte Vašingtonā tiks atlikta, līdz īpašais izmeklētājs Roberts Millers būs pabeidzis izmeklēšanu par Maskavas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās 2016. gadā. Viņš atzinis, ka tikšanās, visticamāk, tiks pārcelta uz nākamā gada pirmo pusi, lai, pēc viņa vārdiem, beigtos pret Krieviju vērstās raganu medības. Tomēr netiek izslēgts, ka abu valstu prezidenti varētu tikties G20 samitā vai kādos citos starptautiskos forumos.

Vakar vakarā par Krievijas un ASV attiecībām pēc Trampa un Putina tikšanās Helsinkos 16.jūlijā savas liecības ASV Kongresam sniedza arī ASV Valsts sekretārs Maiks Pompeo. Neilgi pirms tam ASV valdība īpašā deklarācijā apstiprināja, ka vienbalsīgi ar saviem sabiedrotajiem, partneriem un starptautisko sabiedrību, Savienotās valstis arī turpmāk neatzīs Krievijas īstenoto Krimas aneksiju un saglabās šo politiku līdz brīdim, kamēr netiks atjaunota Ukrainas teritoriālā integritāte.

ASV amatpersonu paziņojumus atzinīgi novērtējuši Ukrainas un Eiropas Savienības pārstāvji. Savukārt politikas eksperti norāda, ka tuvākajā laikā nav gaidāma strauja ASV un Krievijas attiecību uzlabošanās.

Pēc Helsinku samita Tramps saņēma asu kritiku par savas valsts interešu neaizstāvēšanu un pat apsūdzības par nodevību. Krievijā gan šī tikšanās tika novērtēta atzinīgi kā solis pretī mierizlīgumam abu valstu starpā.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats