23. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Georgs, Jurģis, Juris
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Tramps vēlas satikt Putinu aci pret aci
Tramps vēlas satikt Putinu aci pret aci
Autors: Anete Jansone, Labdien.lv / 5. jūlijs 2018, 15:21
16. jūlijā Helsinkos plānota ASV un Krievijas prezidenta tikšanās. Tiek ziņots, ka ASV prezidents Donalds Tramps prasījis sarīkot tikšanos ar Krievijas līderi Vladimiru Putinu vienatnē, atsaucoties uz avotiem Baltajā namā, vēsta “Vice”.


ASV galva vēlas, lai līdzās oficiālajām sarunām, kas norit kopā ar dažādām amatpersonām un viņu padomniekiem, viņam būtu iespēja satikt Krievijas vadītāju bez neviena cita amerikāņa telpā, un Kremlis ir piekritis šim ierosinājumam. “Prezidents Putins jūtas komfortabli jebkurā formātā, kas ir komfortabli viņa sadarbības partneriem,” otrdien apstiprinājis Putina runasvīrs Dmitrijs Peskovs.

Plānotā tikšanās Helsinku galvaspilsētā būs pirmais Trampa-Putina samits. Abi valsts vadītāji kopš Trampa ievēlēšanas 2016. gadā ir tikušies divas reizes – G20 samitā, kur valsts līderi aptuveni stundu runājās bez citu klātbūtnes, un Āzijas-Klusā okeāna ekonomiskās kooperācijas samitā, taču šāda veida sarunas būs kas nebijis.
Jau tiek uzskatīts, ka ASV prezidenta galvenais mēķis, nākamnedēļ apmeklējot NATO samitu, ir tikšanās ar Krievijas vadītāju. Viens no jautājumiem, kuru Tramps vēlas apspriest ar Putinu, ir Krievijas iejaukšanās ASV vēlēšanās.
Jau iepriekš tika ziņots, ka tiek uzskatīts, ka Krievija ir iejaukusies ASV prezidenta vēlēšanās, panākot, ka pie varas nāk viņiem labvēlīgs prezidents. To apgalvo gan ASV Centrālā izlūkošanas pārvalde, gan Federālais izmeklēšanas birojs. ASV specdienesti vaino Maskavu mērķtiecīgos hakeru uzbrukumos, ASV prezidenta priekšvēlēšanu kampaņas laikā uzlaužot un publicējot vadošu politiķu korespondenci.

Iepriekš Tramps gan divas reizes ir dzirdējis Putina atbildi, ka Krievija nav iejaukusies ASV prezidenta vēlēšanās. “Es patiešām ticu, ka tad, kad viņš man to saka, viņš tā arī domā,” skaidroja prezidents, taču jautājums ir kļuvis aktuāls nesenā Senāta Izmeklēšanas komitejas ziņojuma dēļ, kurā secināts, ka Krievija iejaucās vēlēšanās, lai palīdzētu Trampam nākt pie varas. “Krievijas pūliņi bija plaši un izsmalcināti. To mērķis bija apdraudēt sabiedrības ticību demokrātiskajam procesam, ievainot sekretāri [Hilariju] Klintoni un palīdzēt Donaldam Trampam,” vēstīts ziņojumā.

Vairāki republikāņu senatori pēdējo nedēļu laikā no ASV ir devušies uz Sanktpēterburgu un Maskavu, lai tiktos ar Krievijas deputātiem un amatpersonām. Tas viss notiek, gatavojoties abu pušu līderu samitam. Viena tikšanās ir bijusi ar bijušo Krievijas vēstnieku ASV un bijušo Krievijas misijas NATO vadītāju Sergeju Kišļaku.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats