19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Aicina rīkot jaunu referendumu par Lielbritānijas dalību ES
Aicina rīkot jaunu referendumu par Lielbritānijas dalību ES
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 16. aprīlis 2018, 11:01
Tuvojoties Lielbritānijas oficiālajai aiziešanai no Eiropas Savienības (ES), britu deputāti, slavenības un biznesmeņi ir uzsākuši kampaņu, aicinot publiski balsot par jaunu “Brexit” referendumu jeb iespēju vēlreiz lemt Apvienotās Karalistes likteni.


Brīvdienās norisinājās vairākas brīvo kustību un organizāciju demonstrācijas dažādas pilsētās. Akcijas rīkotāji apvidos, kur vairākums vēlētāju 2016.gada jūnija referendumā balsoja par izstāšanos no ES, izplatīja aptuveni 500 000 skrejlapu un vēl vairāki tūkstoši iedzīvotāju pulcējās demonstrācijās un gājienos.

“Brexit” pretinieki uzskata, ka cilvēkiem ir jādod iespēja balsot vēlreiz pirms tiek pieņemts galīgais lēmums. Tikmēr gan konservatīvie, gan uzņēmēju organizācijas ir izslēgušas iespēju par otro referendumu.

Atgādinām, ka 52% iedzīvotāju referendumā nobalsoja par Apvienotās Karalistes izstāšanos no Eiropas Savienības. Valdība oficiālo pieteikumu par aiziešanu no ES iesniedza šogad martā.

Atlicis mazāk nekā viens gads līdz Lielbritānija pametīs Eiropas Savienību pavisam. Paredzams, ka Apvienotā Karaliste izstāsies no ES 2019.gada marta beigās. Pārejas periods sāktos no 29.marta un ilgtu gandrīz divus gadus – līdz 2020.gada 31.decembrim.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats