19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Lielbritānijas premjerministre: Brexit darījums būs piemērs pasaulei
Lielbritānijas premjerministre: Brexit darījums būs piemērs pasaulei
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 6. marts 2018, 11:34
Lielbritānijas “Brexit” vienošanās ar Eiropas Savienību (ES) būs piemērs pasaulei, intervijā britu raidsabiedrībai “BBC” izteikusies Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja.


Vienlaikus viņa neizslēdza situāciju, kurā Lielbritānija varētu pamest ES bez vienošanos, tanī pat laikā uzstājot, ka ar “mierīgu un pacietīgu pieeju viss izdosies”.

Viņa atkārtoti aicināja pastiprināt “Brexit” sagatavošanās darbus, norādot, ka šobrīd galvenais ir vienoties par tālākajām tirdzniecības attiecībām ar ES.

“Mēs nevaram izvairīties no uzdevuma sarežģītības,” izteicās Meja, turpinot, ka “Apvienotajai Karalistei jāveido jaunas un ilgstošas attiecības, gatavojoties katram scenārijam. Bet ar pragmatisku, mierīgu un pacietīgu diskusiju ir pārliecības, ka mēs varam parādīt piemēru pasaulei”.

“Mans vēstījums mūsu draugiem Eiropā ir skaidrs. Jūs lūdzāt mums detalizētāk izklāstīt, ko mēs vēlamies un mēs to esam izdarījuši. Mēs esam parādījuši, ka mēs saprotam jūsu principus un tā ir mūsu kopīgā ieinteresētība noslēgt šo darījumu,” uzsvēra Meja.

Kā zināms, nesen Meja paziņojusi, ka Apvienotā Karaliste vēlas atgūt tiesības patstāvīgi slēgt brīvās tirdzniecības līgumus ar trešajām valstīm, kontrolēt savus likumus un robežas. Viņa aicināja ES noslēgt ar Lielbritāniju tādu brīvās tirdzniecības līgumu, kas būtu tālejošāka nekā ES un Kanādas līgums, taču neietu tik tālu kā līgums ar Norvēģiju.

Jau vēstīts, ka būtiskas sarunas par pārējas periodu sāksies tikai tad, kad Eiropas Komisija (EK) vienosies par t.s. “šķiršanas” rēķinu, par kuru vienojās pagājušā decembrī un iestrādās to juridiskajā tekstā.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats