28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Lielbritānijas premjere: Es neļaušu Brexit ietekmēt Ziemeļīrijas progresu
Lielbritānijas premjere: Es neļaušu Brexit ietekmēt Ziemeļīrijas progresu
Autors: Ilze Ivanova / 5. marts 2018, 11:57
Apvienotās Karalistes palikšana Eiropas Savienības (ES) muitas savienībā arī pēc “Brexit” ir kategoriski izslēgta. Par to nedēļas nogalē paziņoja Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja.


Savā uzrunā viņa aizstāvēja Londona “Brexit” plānus, vienlaikus neizslēdzot, ka Eiropas Savienība tos varētu noraidīt.

Viņa apstiprināja, ka Lielbritānija nepaliks muitas savienībā, norādot, ka Eiropas līderu ierosināto plānu, kas paredz, ka “Ziemeļīrijas teritorija, izņemot Apvienotās Karalistes teritoriālos ūdeņus, tiek uzskatīta par daļu no Savienības muitas teritorijas” ir neiespējami atbalstīt, jo tas mazinātu ES vienoto tirgu.

Vienlaikus viņa ierosināja, ka Ziemeļīrijā ar tehnoloģiskiem risinājumiem varētu uzturēt atvērtu robežu un nodrošināt līdzīgu regulējumu starp Lielbritāniju un ES.

Viņa uzsvēra, ka skatoties uz ES šodien, tai ir atšķirīgi tirdzniecības nolīgumi ar dažādām pasaules valstīm. Un ir iespējami risinājumi Lielbritānijas turpmākajām muitas attiecībām ar ES.

Viens no tādiem esot muitas partnerība, kas paredzētu to, ka par ES tirgum paredzētām precēm, kas nonāk Lielbritānijā, tiek apmaksātas visas attiecīgās ES nodevas.

Vienlaikus Meja norādīja: “Kā visas Lielbritānijas premjerministre, es nepieļaušu “Brexit” ietekmēt Ziemeļīrijas progresu”.

Jau vēstīts, ka Lielbritānijas valdība noraidījusi Briselē publicēto “Brexit” līguma priekšlikumu, kas paredz, ka Ziemeļīrija joprojām tiks uzskatīta par daļu no Eiropas Savienības “muitas teritoriju”.

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja paziņojusi, ka iebildīs pret jebkuru vienošanos, kas varētu izjaukt Apvienotas Karalistes normatīvo un juridisko vienotību.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats