28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Krievija aizliedz ābolu importu no Baltkrievijas
Krievija aizliedz ābolu importu no Baltkrievijas
Autors: Ilze Ivanova / 15. februāris 2018, 11:30
Krievijas patērētāju tiesību aizsardzības dienests “Rospotrebnadzor” noteicis importa aizliegumu Baltkrievijas āboliem.


Nedeklarētais tirdzniecības karš starp Krieviju un Baltkrieviju ilgst vairāk nekā gadu. Maskavai ir aizdomas, ka virkne Baltkrievijas produktu nāk no citam valstīm, kurām uzlikts pārtikas embargo.

Arvien biežāk tiek runāts par to, ka no Baltkrievijas varētu tikt aizliegti augļi un dārzeņi ar Kenijas, Indijas un Libērijas dokumentiem, kas pēc dienesta vadītāja Sergeja Dankverta vārdiem, iespējams, ir viltoti un tiek pieļauts, ka patiesībā produktu izcelsmes valstis ir tās, kurām šobrīd noteikts pārtikas embargo.

“Rospotrebnadzor” trešdien, 14. februārī, paziņojis, ka pārtrauc Baltkrievijas ābolu piegādi. Lēmums balstīts uz dienesta pārbaudes rezultātiem, kas liecina, ka 37% no tiem patiesībā nāk no Polijas.

Informācija par to, cik ilgi aizliegums turpināsies, nav norādīts.

Pašlaik Baltkrievija ir galvenais produktu piegādātājs uz Krievijas tirgu, valsts piegādā Krievijai dārzeņus, ogas un eksotiskos augļus. Kopš pārtikas embargo, kas noteikts Rietumvalstīm, vairāk nekā divkārt palielinājušās augļu piegādes uz Krieviju, it īpaši kivi, kuru eksports pieaudzis par 151%.

Jau vēstīts, ka Krievija paziņoja par pārtikas embargo Rietumvalstīm, tādējādi atriebjoties par virkni ASV un Eiropas Savienības (ES) sankcijām par Maskavu sakarā ar tās lomu Ukrainas konfliktā.

Neskatoties uz vairākiem mēģinājumiem, Krievijai nav pilnībā izdevies aizstāt importa pārtikas produktus, kas aizliegti saskaņā ar embargo, lai gan sākotnējais plāns bija veicināt importu no Dienvidamerikas un Āzijas.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins šogad parakstījis dekrētu, kas paredz pagarināt pārtikas embargo līdz 2018. gada augustam, tādējādi ierobežojot liellopu gaļas, cūkgaļas, putnu gaļas, piena un zivju produktu, augļu un dārzeņu importu no Rietumvalstīm.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats