18. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Jadviga, Laura
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Lielbritānijas premjerministre uzsāks Brexit runu sēriju
Lielbritānijas premjerministre uzsāks Brexit runu sēriju
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 12. februāris 2018, 11:16
Nākamo trīs nedēļu laikā Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja un premjeres valdība uzstāsies ar “Brexit” runām, kuru mērķis ir skaidrot Lielbritānijas nākotni pēc izstāšanās no Eiropas Savienības (ES), teikts Apvienotās Karalistes plašsaziņas līdzekļos.


Lielbritānija cer, ka nākamajā mēnesī tiks noslēgts pārejas darījums, lai atvieglotu izbraukšanu no ES, un vēlāk šajā gadā vienosies arī par ilgtermiņa tirdzniecības līgumu. Vienlaikus plānus varētu kavēt Briseles nepārliecība par to, ka pārējas darījums ir drošs. ES vēlas no Apvienotās Karalistes saņemt konkrētas atbildes par abu tālākajām attiecībām.

Meja soļa šos jautājumus risināt vairākas runās, kuras viņa sauc par “ceļu uz “Brexit”. Ar tām klajā nākts valdības vecākie ministri un Meja nākamo nedēļu laikā.

Viņas runā tiks izklāstītas drošības attiecības, ko Lielbritānija vēlas ar ES, bet citas skar darba ņēmēju tiesības, tirdzniecību un varas nodošanu Lielbritānijai, teikts ziņojumos.

Runu sērija tiks uzsākta trešdien, kad “Brexit” Deivids Deiviss runās par tuvākajiem “Brexit” plāniem.

Jau vēstīts, ka Apvienotā Karaliste un ES uzsākusi sarunas par tā saucamo pārejas periodu pēc “Brexit”, kura mērķis ir ļaut uzņēmumiem un iedzīvotājiem pielāgoties jaunajiem noteikumiem.

Saskaņā ar tā dēvēto sarunu direktīvu Lielbritānijai šajā laikā būs jāturpina ievērot ES tiesību normas gluži tāpat kā citām Eiropas Savienības dalībvalstīm. Izņēmums būs tikai tas, ka britu politiķi un diplomāti vairs nevarēs piedalīties kopīgo Eiropas lēmumu pieņemšanā.

Paredzams, ka šis periods ilgs divus gadus.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats