19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Brexit sarunas pāriet otrajā fāzē
Brexit sarunas pāriet otrajā fāzē
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 15. decembris 2017, 17:21
Secinot, ka Lielbritānija ir panākusi pietiekamu progresu, Eiropas Savienības (ES) līderi ir gatavi sarunas otrajai fāzi, kas ietver jautājumu par turpmākajām attiecībām.



Eiropadomes prezidents Donalds Tusks par to paziņoja mikroblogu vietnē „Twitter”, ierakstot: „ES līderi vienojušies virzīties uz “Brexit” sarunu otro fāzi.”

Iepriekš tika noteikts, ka Lielbritānijai ir jātiek galā ar trīs svarīgiem jautājumiem – Lielbritānijā dzīvojošo ES pilsoņu tiesībām, izstāšanās rēķinu un par Ziemeļīrijas robežu ar Īriju. Tusks informēja, ka pagājušajā piektdienā tika panākta vienošanās un tagad ir laiks otrajai fāzei.

Atgādinām, ka pērn, jūnijā 52% iedzīvotāju referendumā nobalsoja par Apvienotās Karalistes izstāšanos no Eiropas Savienības. Valdība oficiālo pieteikumu par aiziešanu no ES iesniedza šogad martā.

Kā ziņots iepriekš, noteikts precīzs laiks, kad Apvienotā Karaliste oficiāli izstāsies no Eiropas Savienības (ES). Tas būs 2019.gada 29.martā plkst.23.00 pēc vietējā laika jeb pusnaktī pēc Briseles laika.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats