20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Polijas lielākā banka vēlas pārpirkt tikko izveidoto banku Luminor
Polijas lielākā banka vēlas pārpirkt tikko izveidoto banku Luminor
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 10. novembris 2017, 17:25
Pirms mēneša, apvienojot Zviedrijas banku „Nordea” un Norvēģijas banku „DNB”, tika izveidota apvienotā banka Baltijā „Luminor”. Lai gan pagājis vien mazs brīdis, Polijas lielākā banka „PKO Bank Polski” (PKO) jau to piedāvājusies pārpirkt.


PKO neatlaidīgi vēlas izvērst darbību Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, tomēr, lai netiku apspriests iespējamais darījums plašāk, PKO noliegusi informāciju par piedāvājuma izteikšanu, kā arī abas bankas komentārus nesniedz.

Kā ziņo aģentūra „Reuters”, PKO nevēlas darbību Baltijas valstīs attīstīt no nulles, tāpēc ticis runāts ar „Luminor” par bankas iegādi, tomēr „Nordea” un „DNB” pārstāvji gan esot noraidījušas PKO izrādīto interesi.

Viņš nav minējis, kāpēc DNB un “Nordea” noraidījušas PKO izrādīto interesi, un vai iespējamas turpmākas pārrunas par “Luminor” iegādi.

Tomēr kā aģentūrai „Reuters” paudis Lietuvas Investoru asociācijas valdes priekšsēdētājs Vītauts Plunksnis: „Polijas valdība vēlas, lai PKO paplašina darbību, līdz ar to bankas klātbūtne Baltijas valstīs, kas atrodas Polijai kaimiņos, šķiet loģiska.”

PKO interese ir paplašināt jau tā esošos 67,5 miljardu eiro lielos aktīvus Centrālajā un Austrumeiropā, no kuriem 51% akciju kontrolē Polijas valsts.

Jau vēstīts, ka “Luminor” ir jauna, neatkarīga banka un finanšu pakalpojumu sniedzējs Baltijā ar neatkarīgu pārvaldi un vienlaikus ciešām sadarbības iespējām ar mātes uzņēmumiem.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats