28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » SVF aicina eirozonu samazināt Grieķijas parādsaistību slogu
SVF aicina eirozonu samazināt Grieķijas parādsaistību slogu
Autors: BNA / 12. maijs 2017, 17:09
Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) izpilddirektore Kristīne Lagarda aicinājusi eirozonas dalībvalstu līderus paust konkrētāku atbalstu Grieķijas parādsaistību sloga samazināšanai.


SVF noteicis Grieķijas parādsaistību sloga samazināšanu par priekšnoteikumu tā dalībai valsts trešajā glābšanas programmā. Grieķija ilgus gadus bijusi atkarīga no SVF, kas kopā ar Eiropas Savienību (ES) un Eiropas Centrālo banku par 326 miljardiem eiro īsteno Grieķijas glābšanas programmu, pretī pieprasot stingrus taupības pasākumus.

“Mēs turpināsim darbu pie šīs parādsaistību sloga samazināšanas programmas,” norādīja Lagarda, aicinot Eiropas partnerus turpināt progresu šajā jautājumā.

Sarunas starp Atēnām un starptautiskajiem kreditoriem turpinājušās mēnešiem ilgi saistībā ar nesaskaņām par parādsaistību sloga mazināšanu un budžeta mērķiem.

Kā zināms, atkārtoti ievēlētais Grieķijas premjerministrs Aleksis Ciprs augustā panāca vienošanos ar starptautiskajiem kreditoriem par aizdevumu uz trīs gadiem 86 miljardu eiro apmērā, kuru saņems apmaiņā pret ekonomiskām reformām.

Saskaņā ar trīs gadu aizdevumu programmu, Grieķijai ir jāīsteno virkne mērķu un reformu, lai iegūtu aizdevumu.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats