18. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Jadviga, Laura
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Dvorkovičs: Krievija neapsver atvieglot pārtikas embargo
Dvorkovičs: Krievija neapsver atvieglot pārtikas embargo
Autors: BNA / 26. aprīlis 2017, 17:52
Krievija neapsver atvieglot pārtikas embargo, kas noteikts valstīm, kuras atbalsta sankcijas pret Maskavu. Tā paziņoja Krievijas premjerministra vietnieks Arkādijs Dvorkovičs.


“Mēs neapsveram samazināt embargo. Mēs koncentrējamies tikai un vienīgi uz mūsu pašu ražotāju interesēm, lai nenodarītu kaitējumu mūsu tirgum,” sacīja Dvorkovičs, piebilstot, ka Krievija noteica embargo tām precēm, kurus ticēja, ka var nodrošināt paši vai aizstāt ar salīdzināmiem produktiem no citām valstīm.

Viņš piebilda, ka tagad augļi un dārzeņi tiek piegādāti no tādām valstīm kā Ēģipte, Maroka, Irāna un citām, kuras neatbalsta sankcijas pret Krieviju.

Jau vēstīts, ka Krievijas pārtikas embargo stājās spēkā 2014. gada 7. augustā.

Atbildot uz sankciju pagarināšanu, Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja dekrētu, kas paredz pagarināt pārtikas embargo līdz 2017. gada 5. augustam, tādējādi ierobežojot liellopu gaļas, cūkgaļas, putnu gaļas, piena un zivju produktu, augļu un dārzeņu importu no Rietumvalstīm.

Sankcijas attiecas uz Eiropas Savienības valstīm, ASV, Kanādu  un Norvēģiju. 2015. gadā sankcijas tik paplašinātas un importa aizliegums noteikts arī Islandei, Albānijai, Melnkalnei un Lihtenšteinai.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats