28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Lordu palāta pieņems jaunus grozījumus “Brexit” likumprojektā
Lordu palāta pieņems jaunus grozījumus “Brexit” likumprojektā
Autors: BNA / 8. marts 2017, 10:16
Lordu palāta otrdien, visticamāk, pieņems vēl vienus grozījumus Lielbritānijas valdības “Brexit” likumprojektā, pieprasot, lai arī parlaments, ne tikai valdība, apstiprina izstāšanās līgumu no Eiropas Savienības (ES).


Lordu palāta šomēnes jau nobalsoja par jauniem likumprojekta grozījumiem, kas paredz garantēt Lielbritānijā dzīvojošo ES pilsoņu tiesības pēc valsts izstāšanās no ES.0

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja vēlas iedarbināt Lisabonas līguma 50.pantu un sākt oficiālo izstāšanās procesu līdz 31.martam, bet tam viņai nepieciešams parlamenta pilnvarojums.

Kā zināms, pērnā gada izskaņā Londonas Augstā tiesa nolēma, ka parlamentam, nevis valdībai jāapstiprina lēmums par izstāšanās sākšanu no Eiropas Savienības.

Tiesa pērn uzklausīja aktīvistus, kuri pauda, ka Lielbritānijas premjerministrei Terēzai Mejai bez parlamenta atbalsta nav pilnvaru iedarbināt Lisabonas līguma 50.pantu, lai sāktu oficiālu izstāšanās procesu. Līdz ar ko tiesa lēma neatbalstīt valdības izvirzīto argumentu, sagraujot Mejas plānus iedarbināt Lisabonas līguma 50.pantu līdz nākamā gada marta beigām.

Lielbritānijas parlamenta augšpalāta jau tuvākajā laikā balsos par grozījumiem “Brexit”, kas deputātiem piešķirs tiesības balsot par vienošanos un turpmākajām attiecībām ar bloku.

Jau ziņots, ka Lielbritānijas pilsoņu vairākums šā gada 23.jūnijā notikušajā vēsturiskajā referendumā izšķīrās par Apvienotās Karalistes izstāšanos no ES. “Brexit” atbalstīja 51,9%, pret bija 48,1% balsstiesīgo iedzīvotāju.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats