25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Sanfrancisko sūdz tiesā Trampu saistībā ar imigrācijas apkarošanas plānu
Sanfrancisko sūdz tiesā Trampu saistībā ar imigrācijas apkarošanas plānu
Autors: BNA / 1. februāris 2017, 19:46
Sanfrancisko pilsēta vērsusies tiesā pret ASV prezidentu Donaldu Trampu saistībā ar viņa lēmumu apturēt federālo finansējumu tā dēvētajām nelegālo imigrantu patvēruma pilsētām.

Kā norāda pilsētas prokurors Deniss Herrera, Trampa rīkojums ir ne tik vien nekonstitucionāls, tas ir neamerikānisks, un cilvēkiem ir jāiestājas pret to.

“Mēs esam imigrantu nācija un likumu zeme. Mums ir jābūt demokrātijas sargiem, ” pieminot aizgājušā ASV prezidenta Baraka Obamas atvadu runu, sacīja Herrera.

ASV prezidenta Donalda Trampa rīkojums paredz apturēt bēgļu uzņemšanas programmu un ierobežot septiņu, lielākoties musulmaņu apdzīvotu, valstu pilsoņu ierašanos Savienotajās Valstīs.

Saskaņā ar šo rīkojumu visas ASV programmas bēgļu izmitināšanai tiek apturēta vismaz uz 120 dienām, kamēr tiks pieņemti jauni stingri patvēruma meklētāju pārbaudes noteikumi. Rīkojums arī paredz uz 90 dienām apturēt vīzu izsniegšanu cilvēkiem – gan ceļotājiem, gan imigrantiem – no Irākas, Irānas, Jemenas, Lībijas, Sīrijas, Somālijas un Sudānas.

Prezidenta lēmums jau paspējis izraisīt gan asu kritiku valstī, gan brīdinājumus, ka šis rīkojums tiks apstrīdēts tiesās. ASV kopumā ir ap 300 pilsētu, kas solījušas pretoties Trampa soļiem nelegālās imigrācijas apkarošanas jomā.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats