19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Spolītis: Ārkārtas stāvoklis ārpus Turcijas lielākajām pilsētām nav īpaši manāms
Spolītis: Ārkārtas stāvoklis ārpus Turcijas lielākajām pilsētām nav īpaši manāms
Autors: BNA / 22. jūlijs 2016, 10:00
Turcijā ieviestais ārkārtas stāvoklis ārpus valsts lielākajām pilsētām nav īpaši manāms, piektdien LTV raidījumā “Rīta Panorāma” pastāstīja Saeimas deputāts Veiko Spolītis.


Spolītis, kurš šobrīd atrodas aptuveni 600 kilometru attālumā no Stambulas, pastāstīja, ka ārkārtas stāvokļa ieviešanu vērojis televīzijā. Pēc deputāta sacītā, ārkārtas stāvoklis uz ielām nav īpaši manāms un to nevar izjust, piebilstot, ka līdzīga situācija esot kūrortos.

Sabiedrības noskaņojumu deputāts raksturoja kā dažādu. “Piemēram, ir republikāniski noskaņoti cilvēki, kuri daļēji atbalstīja apvērsuma veidotājus, bet tagad atklāti to neteiktu,” piebilda Spolītis.

Vienlaikus Spolītis norāda, ka tiešie avioreisi būtu labākais ceļš uz Turciju, bet došanās caur Stambulu vai Ankaru var būt daudz sarežģītāks.

Jau vēstīts, ka Turcijas prezidents pēc pagājušās nedēļas nogalē notikušā neveiksmīgā valsts apvērsuma mēģinājuma, kurā gāja bojā 265 cilvēki un vairāki simti tika arestēti, izsludinājis valstī ārkārtas stāvokli uz trīs mēnešiem.

Pēc valdības sēdes Erdogans paziņoja, ka ārkārtas stāvoklis nepieciešams, lai “pēc iespējas ātrāk novērstu šos draudus”.

“Ārkārtas stāvoklis tiek ieviests, lai varas iestādes efektīvi varētu novērst draudus demokrātijai, tiesiskumam un iedzīvotāju pamattiesībām. Drošības pasākumi nav vērsti pret demokrātiju, likuma varu un cilvēku brīvību. Gluži pretēji – tie ieviesti, lai stiprinātu šos pamatprincipu,” sacīja Erdogans.

Ārkārtas stāvoklis Turcijā ieviests uz trīs mēnešiem un piešķirs papildus tiesības policijai un drošības iestādēm. Turcijas līdera lēmumu atbalsta vairums iedzīvotāju, par ko liecina plašās demonstrācijas Ankarā.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats