18. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Jadviga, Laura
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Turcija aptur Eiropas Cilvēktiesību konvencijas ievērošanu
Turcija aptur Eiropas Cilvēktiesību konvencijas ievērošanu
Autors: BNA / 21. jūlijs 2016, 17:08
Pēc ārkārtas stāvokļa izsludināšanas, Turcija uz laiku nolēmusi apturēt arī Eiropas cilvēktiesību konvencijas ievērošanu.


Lēmums pārtraukt cilvēktiesību konvencijas īstenošanu seko trešdienas vakarā Turcijā izsludinātajam ārkārtas stāvoklim, tādējādi reaģējot uz pagājušās nedēļas neveiksmīgo apvērsuma mēģinājumu.

Jau vēstīts, ka Turcijas prezidents pēc pagājušās nedēļas nogalē notikušā neveiksmīgā valsts apvērsuma mēģinājuma, kurā gāja bojā 265 cilvēki un vairāki simti tika arestēti, izsludinājis valstī ārkārtas stāvokli uz trīs mēnešiem.

Pēc valdības sēdes Erdogans paziņoja, ka ārkārtas stāvoklis nepieciešams, lai “pēc iespējas ātrāk novērstu šos draudus”.

Erdogans uzsvēra arī to, ka citām valstīm nevajadzētu jaukties Turcijas lietās, norādot, ka “šai nācijai ir tiesības noteikt savu likteni”.

“Ārkārtas stāvoklis tiek ieviests, lai varas iestādes efektīvi varētu novērst draudus demokrātijai, tiesiskumam un iedzīvotāju pamattiesībām. Drošības pasākumi nav vērsti pret demokrātiju, likuma varu un cilvēku brīvību. Gluži pretēji – tie ieviesti, lai stiprinātu šos pamatprincipu,” sacīja Erdogans.

Ārkārtas stāvoklis Turcijā ieviests uz trīs mēnešiem un piešķirs papildus tiesības policijai un drošības iestādēm. Turcijas līdera lēmumu atbalsta vairums iedzīvotāju, par ko liecina plašās demonstrācijas Ankarā.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats