24. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Nameda, Visvaldis
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Turcija nav zaudējusi cerības ieviest bezvīzu režīmu ar ES
Turcija nav zaudējusi cerības ieviest bezvīzu režīmu ar ES
Autors: BNA / 25. maijs 2016, 11:25
Turcijas parlaments draud noraidīt vienošanos ar Eiropas Savienību (ES) par migrācijas problēmas risināšanu, ja netiks ieviests savstarpējs bezvīzu režīms, paziņojis Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans.



Erdogans brīdinājis, ka Turcija atteikties no bēgļu uzņemšanas, ja Eiropas Savienība (ES) noraidīs bezvīzu režīmu ieviešanu Turcijas iedzīvotājiem.

"Turcija neprasa labumu, tas, ko mēs vēlamies, ir godīgums," paziņoja Erdogans.

Erdogans arī pauda neizpratni par Eiropas Savienības dalībvalstu pārstāvju prasībām Turcijai izpildīt noteiktus vienošanās kritērijus. Brisele uzstāj, lai Turcija sašaurina savu terorisma definīciju un izpilda vēl četras prasības, lai atceltu vīzas, taču Turcija nav gatava piekāpties.

Jau vēstīts, bezvīzu režīma ieviešana jau jūnijā ir viena no Turcijas stingrākajām prasībām Eiropas Savienībai (ES) apmaiņā pret solījumu apturēt migrantu plūsmas uz Eiropu.

Eiropas Komisija solīja Turcijai bezvīzu režīma ieviešanu, ja tā izpildīs visus solījumus, kas doti līguma ar savienību ietvaros. Turcijai vēl jāizpilda pieci no 72 nosacījumiem. Daži no tiem Turcijas valdībai šķiet nepieņemami.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats