20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » EP deputāti pieprasa piemērot sankcijas Putinam un izveidot “Savčenko sarakstu”
EP deputāti pieprasa piemērot sankcijas Putinam un izveidot “Savčenko sarakstu”
Autors: BNA / 10. marts 2016, 13:49
Eiropas Parlamenta (EP) dalībvalstis ir pieprasījušas piemērot sankcijas Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam un 28 citām Krievijas amatpersonām, par Ukrainas pilotes Nadjas Savčenko aizturēšanu.



Kā ziņots, Savčenko ir tiesas procesā par iespējamo uzbrukumu diviem Krievijas valsts televīzijas žurnālistiem, kā rezultātā viņi gāja bojā. Savčenko un viņas advokāts gan noliedz apsūdzības, apgalvojot, ka tās ir politiski motivētas. Lieta jau ir izsaukusi pasaules uzmanību un iedvesmojusi veikt protestus.

Trešdien, Jaceks Sariuzs Volkis, Polijas politiķis EP, Twitter publicēja foto no oficiālā pieprasījuma, kurā 57 viņa kolēģi ir parakstījuši pieprasījumu ES piemērot sankcijas Putinam, kā arī drošības iestāžu un tiesu iestāžu amatpersonām, izveidojot “Savčenko sarakstu”, kurā tās iekļaut.

“Amatpersonām, kuras tieši ir iesaistītas šajā safabricētajā lietā, ir jāsaskaras ar sekām. Mēs redzam, ka ar protestiem, vēstulēm un paziņojumiem nav izdevies panākt rezultātus,” norādīja Lietuvas ārlietu ministrs Linas Linkevičius.

Vēstule ir adresēta EP Augstajai pārstāvei ārlietās un drošības politikā Federikai Mogerīni, viņu līdzot rīkoties pret Krievijas “safabricēto” lietu.

Kā teikts paziņojumā, ES būtu jāreaģē uz Krievijas” apkaunojošo un kliedzošo starptautisko tiesību pārkāpumu “ar aktīvu iesaldēšanu un liegumu Putinam, viņa drošības pakalpojumu priekšniekam Aleksandram Bortnikovam un Maskavas izmeklētājam Aleksandram Bastrikinam un citām Kremļa amatpersonām ieceļot ES.

Atbildot uz šādu paziņojumu, Kremļa pārstāvis Dmitrijs Peskovs šādu petīciju sauc par “nepieņemamu” un brīdināja “neiejaukties Krievijas tiesu procesos”.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: EP, Putins, sankcijas

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats