25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Krievija pieprasa Irānu kontrolēt Turcijas preču tranzītu
Krievija pieprasa Irānu kontrolēt Turcijas preču tranzītu
Autors: BNA / 18. janvāris 2016, 10:57
Krievijas federālais patērētāju tiesību aizsardzības dienests “Rospotrebnadzor” atkārtoti pieprasījis Irānu kontrolēt to, lai Krievijā neienāktu pārtikas embargo aizliegumam pakļautās Turcijas preces.


"Dienests ir brīdinājis Irānu par nepieņemamu Turcijas preču tranzītu caur valsti," sacīja dienesta vadītājs Sergejs Dankverts.

Viņš piebilda, ka Irānai ir paredzēts sākt mājputnu piegādes uz Krieviju pēc 20. janvāra, un piena produktu pēc 15. februāra.

Kā zināms, Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs apstiprinājis virkni sankciju pret Turciju, tai skaitā attiecībā uz lauksaimniecības produktu importu.

Aizliegums, kas stājās spēkā no 1.janvāra, attiecas uz tādiem Turcijas produktiem kā tomāti, gurķi, ziedkāposti, brokoļi, sīpoli, vīnogas, apelsīni, mandarīni, āboli, bumbieri, aprikozes, persiki un nektarīni, plūmes, meža zemenes un zemenes, kā arī saldētiem mājputnu produktiem, svaigām krustnagliņām un sāli.

Tikmēr Irānas puses pārstāvji pauduši gatavību palielināt valsts klātbūtni Krievijas tirgū, norādot, ka ņemot vērā reģionālos nosacījumus un Rietumu sankcijas par Krieviju, kā arī attiecību pasliktināšanās starp Turciju un Krieviju, Irāna ir gatava stiprināt saikni ar Krieviju.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: eksports, Irāna, Krievija, Turcija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats