20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Ukraina uzstāda Krievijai ultimātu
Ukraina uzstāda Krievijai ultimātu
Autors: BNA / 30. decembris 2015, 11:20
Ukraina ir gatava atteikties no tirdzniecības sankcijām pret Krieviju, ja Maskava atcels pārtikas embargo pret Kijevu, otrdien paziņoja Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks.


"Ja Krievija ir gatava atteikties no pārtikas embargo un ir gatava īstenot vienošanos par brīvās tirdzniecības zonu ar Ukrainu, arī mēs esam gatavi spert soli pretī," paziņoja Jaceņuks.

Kā zināms, līdz ar Jaunā gada iesākšanos, 1. janvāri, spēkā stāsies arī Krievijas noteiktais pārtikas embargo Ukrainai.

Brīvās tirdzniecības darījumam starp Ukrainu un Eiropas Savienību (ES) ir jāstājas spēkā no 1.janvāra, kas ir daļa no plašākas vienošanās, kura savukārt izraisīja pašreizējo krīzi starp Kijevu un Maskavu.

Krievijas puse jau vairākkārt norādījusi, ka Ukraina nevar būt divas brīvās tirdzniecības zonas dalībnieks, jo tas var radīt risku, ka Krievijā ieplūdīs daudz preces no trešajām valstīm. Tā uzstāja uz konkrētiem pasākumiem risku novēršanai, taču, tā kā līdz šim Ukraina nav nākusi klajā ar Krievijai apmierinošu ieceri, Ukrainai draud pārtikas embargo, kā atbilde uz anti- Krievijas sankcijām.

Lai arī Ukraina saglabājusi mieru attiecībā uz pārtikas embargo, norādot, ka lielāka daļa uzņēmumu jau sen sākuši eksportu uz citām valstīm un Krievijas tirgus vairs nav prioritāte, valsts tomēr nolēmusi atbildēt uz sankcijām.

Ukrainas ekonomiskās attīstības un tirdzniecības ministra vietniece Natālija Mikolska paziņoja, ka Ukraina ierobežos Krievijas preču importu, nesniedzot sīkāku informāciju. 

Kā zināms, Ukrainas un Krievijas ekonomika ir savstarpēji saistīta gadu desmitiem, bet karš Ukrainas austrumos ir veicinājušas gan ekonomisko, gan politisko attiecību pasliktināšanos.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Krievija, pārtikas embargo, Ukraina

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats