28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Putins: Sankcijas pret Turciju ir tikai sākums
Putins: Sankcijas pret Turciju ir tikai sākums
Autors: BNA / 4. decembris 2015, 11:05
Krievijas prezidents Vladimirs Putins draudējis ar to, ka ekonomiskās sankcijas pret Turciju tiks papildinātas.


Krievija apstiprinājusi virkni ekonomisku sankciju pret Turciju pēc tam, kad tā netālu no Sīrijas notrieca Krievijas kara lidmašīnu. Sankcijas paredz apturēt lidojumus uz Turciju, kas ir galvenais tūristu galamērķis, kā arī noteikt importa aizliegumu Turcijas augļiem un dārzeņiem.

Lai arī Turcija saskārusies ar Krievijas sankcijām un “emocionāliem” apgalvojumiem, ka Turcija rīkojas savās interesēs un notriekusi krievu lidmašīnu, lai aizsargātu savu nelegālo naftas tirdzniecību ar Islāma valsts, Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans nācis klajā ar paziņojumu, ka Turcija neatbildēs uz Krievijas sankcijām.

Tomēr tik pat labvēlīgs noskaņojums nav Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, kurš paziņojis, ka sankcijas ir tikai sākums.

“Šķiet, ka Dievs nolēma sodīt Turcijas valdošo kliķi, liedzot viņiem gudrību un sprieduma spējas,” ceturtdien sacīja Putins.

Viņš norādīja, ka Maskava jau atbildējusi ar pasākumiem uz Turcijas rīcību, tostarp aizliedzot turku augļus un dārzeņus, tomēr tās nebūt nav beigas. 

“Ja kāds domā, ka izdarot šādu briesmīgu kara noziegumu un kļūstot par mūsu cilvēku slepkavam, viņi tiks prom ar dažiem pasākumiem attiecību uz viņu tomātiem vai dažādiem ierobežojumiem attiecībā uz būvniecību un citām nozarēm, tad viņi kļūdās,” uzsvēris Putins.

Kā zināms, saistībā ar nesen notikušo incidentu, kad Turcija netālu no Sīrijas notrieca Krievijas kara lidmašīnu, Maskava sākusi īstenot aktīvas pretdarbības pret turku uzņēmējiem un valsts pilsoņiem.

Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs apstiprinājis virkni sankciju pret Turciju, tai skaitā attiecībā uz lauksaimniecības produktu importu, kurš stāsies spēkā no 1.janvāra.

Kā liecina publiskotā informācija, no pārtikas produktiem aizliegti augļi un dārzeņi, tostarp tomāti, sīpoli, gurķi, vīnogas, aprikozes un āboli. Tiem pievienojušies arī vistas produkti un sāls.

Valdības rīkojumā iekļauts arī apturēt starpvaldību komisijas tirdzniecības darbību un noteikt ierobežojumus Turcijas transporta uzņēmumiem.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: pārtikas embargo, sankcijas, Turcija, Vladimirs Putins

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats