28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Vairākums britu atbalsta Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības
Vairākums britu atbalsta Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības
Autors: BNA / 24. novembris 2015, 10:57
Lielbritānijas mediju veiktā aptauja liecina, ka vairāk nekā puse britu atbalsta Apvienotās Karalistes izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) Parīzē notikušo teroraktu dēļ, ziņo raidsabiedrība "Reuters".


Aptauja, kurā piedalījās 2000 britu, atspoguļo, ka 52 % aptaujāto vēlas izstāties no ES, savukārt 48 % iestājas par palikšanu savienībā. Šīs aptaujas rezultāts krasi atšķiras no līdzīgām aptaujām, kas tika veiktas jūnijā, jūlijā un septembrī, kad vairākums britu bija par palikšanu ES.

Citi fakti liecina, ka Lielbritānija vairāk nosliecas uz izstāšanos no ES Grieķijas krīzes un migrantu pārmērīgās ieplūšanas dēļ.

Lielbritānijas izstāšanās no ES ievērojami satricinātu savienības kodolu, jo Apvienotā Karaliste ir ES otra lielākā ekonomika un tās pārvaldībā ir viens no ievērojamākajiem militārajiem spēkiem.

Apvienotās Karalistes premjerministrs Deivids Kamerons cenšas panākt Lielbritānijas dalības ES nosacījumu pārskatīšanu. Līdz 2017. gada beigām Lielbritānijā paredzēts sarīkot referendumu par valsts palikšanu vai izstāšanos no ES.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats