28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Krievijas lēmums apturēt lidojumus uz Ēģiptē valstīm atnesīs milzu zaudējumus
Krievijas lēmums apturēt lidojumus uz Ēģiptē valstīm atnesīs milzu zaudējumus
Autors: BNA / 12. novembris 2015, 10:49
Krievijas lēmums pārtraukt avioreisus uz Ēģipti nozīmē postošas sekas abu valsts tūrisma nozarei.


Lai arī Ēģiptes zaudējumi lēšami vairākos simtos miljonu dolāru, arī Krievijas tūrisma uzņēmumi draud saskarties ar nepatīkamām sekām. Ēģipte bija populārākais brīvdienu galamērķis krieviem un būs grūti atrast aizvietotāju, savukārt Krievijas apšaubāmā iesaistīšanās Sīrijas karā nozīmē, ka arī Tuvie Austrumi nav droša izvēle.

Tiek lests, ka Krievijas un Lielbritānijas lidojumu apturēšana uz Ēģipti valstij ik mēnesi radīs 2,2 miljardus Ēģiptes mārciņu lielus zaudējumus. Savukārt Krievijas tūroperatori lidojumu apturēšanas dēļ zaudēs aptuveni 200 miljonus dolāru.

Lielbritānija bija pirmā valsts, kas pēc katastrofas apturēja lidojumus uz Šarm eš Šeihu, tomēr tie aizvien turpina lidot uz Ēģiptes citu lielāko kūrortpilsētu Hurgadu. Krievija, atšķirībā no britiem, pārtraukusi lidojumus arī uz Hurgadu, un tiek norādīts, ka lidojumi neatsāksies tuvākajā laikā. Kā uzsver Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs, tas prasīs laiku, lai nodrošinātu drošu atvaļinājumu Ēģiptē, iesakot nelolot veltas ilūzijas, ka aizliegumam būs īss laika posms.

Jau vēstīts, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstījis dekrētu, kas nosaka pagaidu aizliegumu pasažieru lidojumiem no Krievijas uz Ēģipti. Prezidenta lēmums saistīts ar lidmašīnas “Kogalimavia” katastrofu, kurā dzīvību zaudēja 224 pasažieri, no kuriem lielākā daļa bija Krievijas tūristi.

Kā zināms, vairāk nekā pirms nedēļas 23 minūtes pēc pacelšanās no Šarm eš Šeihas Sīnāja pussalā nogāzās Krievijas aviolaineris un katastrofā gāja bojā 224 cilvēki.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: avioreisi, Ēģipte, katastrofa, Krievija, tūrisms

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats