29. marts, Piektdiena
Vārda dienas: Agija, Aldonis
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Krievijas pārtikas produkti Āzijas tirgū varētu ienākt trīs gadu laikā
Krievijas pārtikas produkti Āzijas tirgū varētu ienākt trīs gadu laikā
Autors: BNA / 27. oktobris 2015, 14:56
Krievijas pārtikas produkti Āzijas tirgū varētu ienākt trīs gadu laikā, paziņojis Krievijas zemkopības ministrs Aleksandrs Tkačevs.


Krievijas plāns veicināt vietējo ražošanu un aizstāt importa produkciju turpina attīstīties - Maskava savu iespēju ir saredzējusi Āzijas tirgū, uz kuru plāno attīstīt vietējās produkcijas eksportu.

"Krievijas pārtikas produkti būs pieejami Āzijas tirgos trīs gadu laikā," norāda Krievijas zemkopības ministrs, piebilstot, ka Krievijas iekšzemes produktu noiets tiks veicināts ar dalību starptautiskās izstādēs un gadatirgos.

Pēc ministra rīcībā esošās informācijas, gaļas un graudu izstrādājumu eksporta potenciāls pieaug ar katru gadu. Viņa prāt būs nepieciešami vismaz trīs gadi un aktīvs darbs visās frontēs, lai Krievijā ražotie ēdieni kļūtu par daļu no Āzijas tirgus.

"Man nav nekādu šaubu par to," par valsts plāniem pilnībā pārliecināts ir Tkačevs.

Kā zināms, lai mazinātu Eiropas Savienības (ES) jaunieviesto sankciju ietekmi, Krievijas prezidents Vladimirs Putins aicinājis Āzijas valstis nostiprināt ciešāku sadarbību ar Krieviju.

Reaģējot uz jaunajām ES sankcijām, Putins vērsies pie Āzijas valstīm ar aicinājumu uzlabot ekonomisko sadarbību ar Krieviju un īstenot Šanhajas Sadarbības organizācijas tirdzniecības un ekonomiskās sadarbības programmu, kurā iekļautas Ķīna,Tadžikistāna, Kazahstāna, Kirgizstāna ,Uzbekistāna un Krievija.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Āzijas tirgus, Krievija, pārtikas

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats