16. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Alfs, Mintauts
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Gazprom atsāk gāzes piegādes Ukrainai
Gazprom atsāk gāzes piegādes Ukrainai
Autors: BNA / 12. oktobris 2015, 12:31
Krievijas gāzes gigants "Gazprom" pirmdien pulksten 10.00 pēc Maskavas laika ir atjaunojis gāzes piegādes Ukrainai, saņemot 234 ASV dolāru avansa maksājumu no Ukrainas uzņēmuma "Naftogaz", paziņoja "Gazprom" vadītājs Aleksejs Millers.


Maksājums ir gandrīz puse no vienošanās summas 500 miljonu apmērā, ko Ukraina piekrita samaksāt par gāzes piegādēm oktobra mēnesim.

"Šodien "Gazprom" ir uzsācis gāzes piegādes Ukrainai," Millers pastāstīja žurnālistiem. "Ukraina ir lūgusi maksimālo piegādes apjomu, 114 miljonus kubikmetru dienā, kas atbilst 52 miljardiem kubikmetru valsts ikgadējā gāzes importa".

Piektdien Millers paziņoja, ka gāzes piegādes Ukrainai atsāksies 12. oktobrī, pēc tam, kad Kijeva veiks priekšapmaksu. Ukraina tika nosūtījusi lūgumu par 2 miljardiem kubikmetru gāzes oktobrim, par ko ir jāmaksā 500 miljardi ASV dolāru.

Vienošanās par gāzes piegāžu atjaunošanu tika panākta pagājušajā mēnesī, kad abas puses beidzot atrada kompromisu par gāzes cenu. Eiropas Savienība (ES) ir Ukrainai piešķīrusi 500 miljonus ASV dolāru, lai "Naftogaz" nodrošinātu 2 miljardu kubikmetru gāzes uzglabāšanai ziemas sezonai.

Kijevai par 1000 kubikmetriem būs jāmaksā pazemināta cena, pēc līguma, kas attiecas no 2015. oktobra līdz 2016. gada martam. "Gazprom" gan Ukrainu brīdināja, ka ar 2 miljardiem kubikmetru gāzes būs par maz, un Ukrainai būs beigusies gāze jau pirms ziemas beigām.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: gāze, Gazprom, Ukraina

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats