16. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Alfs, Mintauts
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Ungārija aicina bēgļus pieņemt visai pasaulei, nevis tikai Eiropai
Ungārija aicina bēgļus pieņemt visai pasaulei, nevis tikai Eiropai
Autors: BNA / 1. oktobris 2015, 14:00
Ungārijas ārlietu ministrs otrdien publiski paziņoja, ka vajadzētu ieviest globālu kvotu sistēmu migrantiem, kuri tagad lielā skaitā ieplūst Eiropas Savienībā (ES) un šādu rosinājumu izteiks arī gaidāmajā ministru sanāksmē ANO sammitā.


Ungārija tiek plaši kritizēta no daudzu ES valstu puses par iebildumiem kvotu sistēmai ES.

“Cilvēki bēg no valstīm, kas kļuva nestabilas starptautisku politisko lēmumu dēļ, kas tika pieņemti ne tikai Eiropā, bet arī citās lielākajās valstīs. Vismaz daļu no sloga būtu jāņem prom no Eiropas,” norādīja Ungārijas ārlietu ministrs Pēters Sījārto.

Tāpat viņš piebilda, ka Ungāriju mazāk uztrauc, kā bēgļi tiks izvietoti Eiropā, bet iesaka vairāk izveidot secību, kā tikt galā ar pieplūdumu.

Pirmā prioritāte, pēc viņa domām, būtu nodrošināt ES ārējas robežas. Priekš šī nosacījuma “Eiropas apvienotajiem spēkiem” būtu jāievieš punkts Grieķijā, caur kuru Eiropā tiek lielāka daļa migrantu. Šādu projektu būtu jāfinansē visām ES valstīm.

Citām vienotām ES iniciatīvām būtu jāietver īpašu finansējumu Turcijai, Libānai un Jordānijai, lai palīdzētu valstīm rūpēties par miljoniem bēgļu, kurus valstis uzņem, piebilda Sījārto.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ungārija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats