28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Krievija turpina iznīcināt Rietumvalstu pārtikas produktus
Krievija turpina iznīcināt Rietumvalstu pārtikas produktus
Autors: BNA / 1. septembris 2015, 10:10
Krievija turpina nelegālās Rietumvalstu pārtikas iznīcināšanu - Maskava sadedzinājusi 250 tonnas produktu, tai skaitā ābolus, persikus, cūkgaļu, tomātus, burkānus un daudz siera.


Krievija jau iznīcinājuši vairākus produktus no Polija, Vācijas, Marokas, Dānijas un citām valstīm, kuri bija izvietoti vairākās dažādās Krievijas pilsētās, tostarp Kaļingradā un Sanktpēterburgā.

Kremļa runasvīrs Dmitrijs Peskovs uzsver, ka ēdiena iznīcināšanas process varētu būt vizuāli nepatīkams, taču tas ir nepieciešams, jo ēdiens tehniski skaitās kontrabanda un Krievijas robežā ielaista nelegāli. 

Kremlis norāda, ka neraugoties uz pārtikas embargo, ārvalstu pārtikas produkti joprojām atrod ceļus uz dažu lielveikalu plauktiem. Tāpēc robežpolicijai būs uzdevums pārbaudīt pārtikas noliktavas un lielveikalus Krievijā.

Tomēr arvien vairāk aktīvistu nosoda Krievijas prezidenta Vladimira Putina lēmumu ļaut iznīcināt pārtikas embargo produktus. Change.org publicēto petīciju parakstījuši jau 300,000 cilvēku. 

Jau vēstīts, ka Krievijas lēmums iznīcināt tonnām nelegāli ievestos Rietumvalstu pārtikas produktus arvien biežāk piedzīvo kritiku – atsevišķi cilvēki to sauc par demonstratīvu barbarismu, apvainojumu sabiedrībai un atteikšanos redzēt jautājuma ētisko pusi.

Kremlis apstiprināja lēmumu konfiscēt un iznīcināt visus Krievijas Federācijā nelegāli ievestos Rietumvalstu pārtikas produktus, kuriem noteikts pārtikas embargo.

Likums, kas stājās spēkā no 6. augusta, pieļaus, ka tā vietā, lai pārtika tiktu sūtīta atpakaļ, tā tiks iznīcināta un ne tikai uz robežas, bet arī veikalos un noliktavās, ja tiks tajos atrasti pēc kontroles iestāžu pārbaudēm.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Krievija, pārtikas embargo, pārtikas iznīcināšana, sankcijas

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats