28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Ungārija pārtrauc sertificēt Nīderlandē izaudzētos ziedus
Ungārija pārtrauc sertificēt Nīderlandē izaudzētos ziedus
Autors: BNA / 27. augusts 2015, 11:42
Ungārija pārtraukusi sertificēt Nīderlandē audzētos ziedus, informē Krievijas veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienests "Rosseļhoznadzor".


Pēc konsultācijām ar Maskavu, Ungārija kļuvusi par pirmo valsti, kas sekojusi Krievijas padomam un pārtraukusi sertificēt Nīderlandē izaudzētos ziedus.

Jau vēstīts, ka dienests izdevis brīdinājumu astoņām Eiropas valstīm par iespējamo aizlieguma ieviešanu holandiešu audzētiem augiem, aicinot ES uz laiku apturēt fitosanitāro sertifikātu izsniegšanu.

Dienests analizējis pārkāpumus ziedu sūtījumos no Nīderlandes un atklājis 606 karantīnas gadījumus, no kuriem vairāk nekā puse bijuši Nīderlandē audzētie ziedi. Līdz ar to Nīderlandes ziediem noteikts importa aizliegums.

Neraugoties uz Krievijas centieniem apturēt Nīderlandes importu un iegūt Eiropas atbalstu, pilnībā pāriet uz tiešo piegādi no citām valstīm neizbēgami ietekmētu cenas, kas varētu pieaugt par 3-4 reizēm. Tas nozīmētu ne tikai cenu kāpumu mazumtirdzniecībā, bet arī biznesa grūtības daudziem tirgus spēlētājiem.

Krievija ir atkarīga no Eiropas stādāmo augu importa – tas veido 90%. Neskatoties uz to, ka arī Ekvadora, Kolumbija un Kenija piegādā ziedus uz Krieviju, kopumā tās ir rozes, kuras būtu iespējams pilnībā aizstāt ar vietējiem ziediem.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: imports, Krievija, Nīderlandes ziedi, Ungārija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats