19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Varufakis brīdina, ka Grieķijas glābšanas programma nedarbosies
Varufakis brīdina, ka Grieķijas glābšanas programma nedarbosies
Autors: BNA / 13. augusts 2015, 10:35
Grieķijas ekonomikas glābšanas programma nedarbosies, trešdien pavēstījis Grieķijas bijušais finanšu ministrs Janis Varufakis.


"Grieķijas pašreizējais finanšu ministrs vairāk vai mazāk saka to pašu," intervijā raidsabiedrībai BBC sacīja Varufakis, norādot, ka jebkurš, kurš kaut ko zina par Grieķijas finansiālo situāciju pateiks, ka šī vienošanās nedarbosies. 

Viņš pauda, ka Vācijas finanšu ministram Volfgangam Šeiblem būtu jādodas uz Bundestāgu un pārliecinoši jāatzīstas, ka šī vienošanās nedarbosies. Tāpat viņš uzsvēra, ka arī Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) atmetis ar roku programmai, kas balstās uz neilgtspējīgu parādu.

Neraugoties uz Varufaka prognozēm, Grieķijas premjerministrs Alekss Ciprs ir optimistisks un pauž cerības, ka darījums visbeidzot varētu pielikt punktu valsts ekonomikas nenoteiktībai. 

Jau vēstīts, ka pēc 23 stundu garām sarunām Grieķija vienojusies ar starptautiskajiem aizdevējiem par valsts budžeta radītājiem nākamajiem trīs gadiem, palielinot cerības, ka valstij nepieciešamais atbalsts tiks izmaksāts savlaicīgi. Abas puses vienojušās par darījuma informāciju, lai gan pāris mazāk būtiski jautājumi vēl atrisināmi.

Sarunu laikā abas puses vienojās par galīgajiem fiskālajiem mērķiem, kas vērsti uz primāro budžeta pārpalikumu. Proti, Grieķija apņēmusies panākt, ka tās primārais budžeta deficīts 2015. gadā būs 0,25% no iekšzemes kopprodukta (IKP), savukārt 2016. gadā būs budžeta pārpalikums, kas bez parādu apkalpošanas izmaksām – būs 0,5% no IKP, savukārt 2017.gadā tas būs 1,75% no IKP, bet 2018. gadā – 3,5% no IKP.

Līdz ar šo vienošanās Grieķijas cer saņemt trešo starptautisko aizdevumu, kurš tai ļaus 20. augustā veikt 3,4 miljardu eiro parādu maksājumu Eiropas Centrālajai bankai(ECB).



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: aizdevums, ekonomika, Grieķija, Janis Varufakis, vienošanās

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats