28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Grieķija panāk vienošanos ar kreditoriem par miljardu eiro līgumu
Grieķija panāk vienošanos ar kreditoriem par miljardu eiro līgumu
Autors: BNA / 11. augusts 2015, 11:01
Grieķija panākusi vienošanos ar saviem kreditoriem par vairāku miljardu eiro līgumu, liecina Atēnu paziņojums otrdienas rītā.


Pēc 23 stundu garām sarunām Grieķija vienojusies ar starptautiskajiem aizdevējiem par valsts budžeta radītājiem nākamajiem trīs gadiem, palielinot cerības, ka valstij nepieciešamais atbalsts tiks izmaksāts savlaicīgi. Abas puses vienojušās par darījuma informāciju, lai gan pāris mazāk būtiski jautājumi vēl atrisināmi.

"Visbeidzot mums ir balti dūmi," tēlaini izteicies Finanšu ministrijas pārstāvis, norādot, ka vienošanās ir panākta, taču atlikušas dažas nelielas detaļas, kas tiek apspriestas tieši tagad.

Grieķijas finanšu ministrs Giorgoss Statakiss apstiprināja, ka joprojām aktuāli ir divi vai trīs nelieli jautājumi.

Sarunu laikā abas puses vienojās par galīgajiem fiskālajiem mērķiem, kas vērsti uz primāro budžeta pārpalikumu. Proti, Grieķija apņēmusies panākt, ka tās primārais budžeta deficīts 2015. gadā būs 0,25% no iekšzemes kopprodukta (IKP), savukārt 2016. gadā būs budžeta pārpalikums, kas bez parādu apkalpošanas izmaksām - būs 0,5% no IKP, savukārt 2017.gadā tas būs 1,75% no IKP, bet 2018. gadā – 3,5% no IKP.

Līdz ar šo vienošanās Grieķijas cer saņemt trešo starptautisko aizdevumu, kurš tai ļaus 20. augustā veikt 3,4 miljardu eiro parādu maksājumu Eiropas Centrālajai bankai(ECB).



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: aizdevums, Grieķija, vienošanās

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats