29. marts, Piektdiena
Vārda dienas: Agija, Aldonis
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Grieķijas krīze - vienošanās varētu tikt panākta pavisam drīz
Grieķijas krīze - vienošanās varētu tikt panākta pavisam drīz
Autors: BNA / 10. augusts 2015, 15:04
Sarunās starp Grieķiju un tās starptautiskajiem aizdevējiem panākts progress, par ko liecina abu pušu izteikumi pēc tikšanās.


Vairāku stundu garās sarunās tikās Grieķijas finanšu ministrs Giorgoss Statakiss, ekonomikas ministrs Džordžs Stathakis un valsts starptautiskie aizdevēji. Sarunas turpinājās līdz vēlam vakaram un pēc tām Statakiss izteicās, ka sarunas nonākušas pēdējā posmā.

Grieķijas amatpersonas un aizdevēji, kuru starpā bija Eiropas Stabilitātes mehānisma (ESM), Eiropas Centrālās bankas (ECB) un Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) pārstāvji, pārrunāja ekonomisko kapitālu un budžeta samazinājumu, kas valdībai nepieciešams, lai nodrošinātu pirmo daļu atbalstu.

"Paveikti lieli panākumi," izteicās viena no Eiropas amatpersonām, savukārt pārstāve no SVF atteicās komentēt sarunu gaitu.

Neskatoties uz optimistisko noskaņojumu, Grieķija aizvien atrodas zem spiediena, jo tai nepieciešama vienošanās līdz 20.augustam, kad jāatmaksā ECB apmēram 3,4 miljardi eiro. Saistību nepildīšana var nopietni sarežģīt Grieķijas izredzes noturēties virs ūdens un neveiksme, visticamāk, liks ECB atsaukt savu plašo atbalstu Grieķijas bankām.

Atsevišķas amatpersonas gan līguma noslēgšanu līdz 20. augustam vēl sauc par ambiciozu, norādot, ka jebkāda vienošanās starp Grieķiju un iestādēm nāksies atbalstīt eirozonas valdībai un līdz ar to iznākums nav paredzams, jo nav zināms, ko apņēmusies, piemēram, Vācijas finanšu ministrija.

Jau vēstīts, ka Grieķijas parlaments apstiprināja otro politikas izmaiņu paketi, ko valsts kreditori bija pieprasījuši pieņemt pirms detalizētāku sarunu sākšanās par 86 miljardu eiro glābšanas programmu.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: ekonomika, Giorgoss Statakiss, Grieķija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats