28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Mums ir precīzi sagatavots “Grexit” scenārijs, norāda Junkers
Mums ir precīzi sagatavots “Grexit” scenārijs, norāda Junkers
Autors: BNA / 8. jūlijs 2015, 11:45
Saistībā ar Grieķijas krīzi jābūt gataviem visiem iespējamiem scenārijiem, tai skaitā, Grieķijas izstāšanās no eirozonas vai pat Eiropas Savienības (ES), pavēstījis Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers.


"Komisija ir gatava uz visu. Mums ir precīzi sagatavots "Grexit" scenārijs," sacīja Junkers, norādot, ka eirozonas valstu līderu sanāksmēs valstis vienojušās dot Grieķijai laiku līdz ceturtdienai izstrādāt jaunu ekonomikas programmu, kurā būtu skaidri un gaiši minēti gan īstermiņa, gan ilgtermiņa pasākumi.

EK pārstāvis norāda, ka komisijai ir arī plāni, ja Grieķijai būs nepieciešama humānā palīdzība, kā arī, ko Junkers sauc par savu mīļāko variantu, scenārijs, kā tikt galā ar problēmām un saglabāt Grieķiju kā eirozonas partneri.

Jau vēstīts, ka Grieķijai un starptautiskajiem aizdevējiem ir jāvienojas par reformu plānu, kas ļautu Grieķijai panākt vienošanos par finansiālu palīdzību. Lai arī sarunas ilgušas jau piecus mēnešus, vienošanās aizvien nav panākta.

Līdz ar to amatpersonu un skeptiķu vidū arvien vairāk pieaug bažas par Grieķijas palikšanu eirozonā. Francijas prezidents Fransuā Holands norāda, ka Grieķijai jāsniedz ticami un nopietni priekšlikumi, kas pierāda, ka tā vēlas palikt kā daļa no eirozonas nācijas. 



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Grieķija, Žans Klauds Junkers

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats