25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Krievija plāno atcelt pārtikas embargo Moldovas augļiem
Krievija plāno atcelt pārtikas embargo Moldovas augļiem
Autors: BNA / 29. maijs 2015, 11:20
Līdzās Grieķijai, Ungārijai un Kiprai ir vēl viena valsts, kura var cerēt uz pārtikas embargo atvieglošanu – Moldovas Republika.


“Krievija varētu atļaut atsākt ķiršu, plūmju un aprikožu importu no Moldovas,” pēc sarunām ar Moldovas pārtikas aģentūras pārstāvjiem ziņo Krievijas Federālais veterinārais un fitosanitārais uzraudzības dienests “Rosseļhoznadzor”.

Dienesta pārstāve informē, ka norisinājušās sarunas pēc Moldovas puses pieprasījuma, kura izteikusi vēlmi atsākt augļu, tai skaitā ķiršu, plūmju un aprikožu, importu uz Krievijas tirgu. Jau noteikts, ka Maskava atļaus valstij atsākt eksportu pēc Krievijas ekspertu pārbaudēm.

Krievija piemēroja pārtikas embargo Moldovas augļiem pērnā gada 21. jūnijā, skaidrojot savu lēmumu ar sanitāriem apsvērumiem, taču tika pieļauta iespēja, ka tas bijis politisks solis.

Jau vēstīts, ka šonedēļ arī Grieķijas premjerministrs Alekss Ciprs paziņojis, ka Krievija plāno atcelt tai noteikto pārtikas embargo, kas tika piemērots kā atbilde Eiropas Savienības (ES) sankcijām.

Iepriekš intensīvas diskusijas par iespējamiem risinājumiem saistībā ar pārtikas embargo notikušas arī ar Ungāriju un Kipru, kuras arī bijušas iniciatores attiecību uzlabošanai ar Krieviju.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Krievija, Moldova, pārtikas embargo

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats